Prima / Comunicate de presă » Ministerul Justiției și NORLAM vor crea un model organizațional pentru penitenciarele din Moldova imprimare
Ministerul Justiției și NORLAM vor crea un model organizațional pentru penitenciarele din Moldova
17.02.2017 Rodion Guștiuc   

17 februarie 2017, Chișinău - Ministrul Justiției, Vladimir Cebotari, a avut o întâlnire oficială cu șefa Misiunii Norvegiene de Experţi pentru Promovarea Supremaţiei Legii în Moldova (NORLAM), Siri Fjørtoft, și colegele sale. Discuțiile s-au axat pe situația curentă în penitenciarele din Moldova: problemele identificate și recomandările pentru a ajusta condițiile la standardele internaționale.

Vladimri Cebotari și Siri Fjørtoft au convenit că instituțiile pe care le conduc vor crea un model organizațional pentru penitenciarele din Moldova, începând cu cele de la Rusca și Goian. Vor fi identificate clar necesitățile, resursele umane, vor fi proiectate optimizarea proceselor și eficientizată activitatea, cu reducerea birocrației. Mai multe eforturi vor fi transferate spre securitatea comunicativă și pregătirea inculpaților pentru revenirea în comunitate.

De asemenea, oficialii au discutat despre situația femeilor care dau naștere copiilor după gratii și procesul de eliberare condiționată a deținuților, inclusiv eforturile probațiunii în această direcție. În cadrul întâlnirii fost decisă și continuarea proiectului de succes, desfășurat în septembrie 2016, la Penitenciarul nr.17 din Rezina, unde persoanele condamnate la detenție pe viață au jucat alături de actori profesioniști în spectacolul „Hamlet. Proces". 

 

Pentru mai multe informații, contactați

Serviciul Protocol, Informare și Comunicare cu Mass-Media al Ministerului Justiției

tel: (+373 22) 20 14 40 / e-mail: presa@justice.gov.md

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

 Portal Servicii

Linia fierbinte anticorupție: (+373 22) 20-14-20    

 

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel: (+373 22) 23-33-40
Fax: (+373 22) 23-47-97
Vizitatori total: 4674090     Soluție
 
Servicii
Close