Prima / Noutăţi / Comunicate de presă » Memorandum de colaborare în domeniul probațiunii, semnat de Moldova și Letonia imprimare
Memorandum de colaborare în domeniul probațiunii, semnat de Moldova și Letonia
20.02.2017 Rodion Guștiuc   

20 februarie 2017, Chișinău - În cadrul vizitei la Riga a viceministrului Justiției, Anatolie Munteanu, a fost semnat un memorandum de cooperarea bilaterală moldo-letonă a serviciilor de probațiune. Oficialul a avut întâlniri cu ministrul Justiției al Letoniei, Dzintars Rasnačs, și secretarul de stat al Ministerului Justiției, Raivis Cronbergs. Reprezentanții statelor au discutat și au setat acțiuni pentru consolidarea cooperării internaționale privind cea mai eficientă măsură alternativă detenției - probațiunea.

Documentul semnat stabilește dezvoltarea unui mecanism de colaborare pe segmentul supravegherii persoanelor din evidența celor două sisteme de probaţiune. Principalele direcții convenite de Republica Moldova și Letonia constituie armonizarea legislaţiei naţionale din domeniu cu cea europeană, sprijinul reciproc pentru facilitarea formării profesionale continue a consilierilor de probaţiune, schimbul de experienţe în domeniul detenţiei, reabilitării persoanelor şi cooperarea mai intensă în procesul expertizei judiciare.

„În cadrul întrevederilor am agreat continuarea aprofundării colaborării, în special privind monitorizarea electronică şi calitatea referatelor presentinţiale.  De asemenea, vom implementa împreună cele mai înalte standarde în cazul detenției persoanelor, cu accent pe programele de resocializare. Vom organiza stagii de scurtă durată şi schimb al metodelor de cercetare. Colegii letoni au acceptat invitația de a ne vizita la Chişinău pentru a discuta mai pe larg perspectivele colaborării noastre bilaterale", susține Anatolie Munteanu.

 

Pentru mai multe informații, contactați

Serviciul Protocol, Informare și Comunicare cu Mass-Media al Ministerului Justiției

tel: (+373 22) 20 14 40 / e-mail: presa@justice.gov.md

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

 Portal Servicii

Linia fierbinte anticorupție: (+373 22) 20-14-20    

 

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel: (+373 22) 23-33-40
Fax: (+373 22) 23-47-97
Vizitatori total: 4577590     Soluție
 
Servicii
Close