Prima / Comunicate de presă » Ministerul Justiției va înmâna autorizații traducătorilor și interpreților imprimare
Ministerul Justiției va înmâna autorizații traducătorilor și interpreților
27.02.2017 Rodion Guștiuc   

Reprezentanții mass-media sunt invitați de Ministerul Justiției la ceremonia oficială de înmânarea a autorizațiilor pentru traducători și interpreți.

Evenimentul se va desfășura marți, 28 februarie, cu începere de la ora 10:00, la Ministerul Justiției, în sala de conferințe (etajul al II-lea).

Vor participa: Lilian Deliu, șeful Direcției profesii și servicii juridice și Ina Chetrean, președinta Comisiei de atestare și disciplină a traducătorilor și interpreților autorizați a Ministerului Justiției.

Momentan, sunt înregistrați aproximativ 500 de traducători autorizați și 230 interpreți autorizați, inclusiv 8 pentru semnele celor surzi, muți sau surdomuți. Aceștia sunt antrenați de Consiliul Superior al Magistraturii, de Ministerul Justiţiei, de organele procuraturii, organele de urmărire penală, de instanţele judecătoreşti, de notari, avocaţi şi de executorii judecătoreşti.

Potrivit legii, examenul de atestare a interpreților și traducătorilor se organizează de Ministerul Justiţiei o dată în an. În cazul în care există un număr mare de solicitanţi de a participa, acesta poate fi organizat şi mai des. Examinarea se efectuează de către Comisia de atestare şi disciplină. În cazul nesusținerii, solicitantul poate fi admis la examen în mod repetat.

 

Pentru mai multe informații, contactați

Serviciul Protocol, Informare și Comunicare cu Mass-Media al Ministerului Justiției

tel: (+373 22) 20 14 40 / e-mail: presa@justice.gov.md

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

 Portal Servicii

Linia fierbinte anticorupție: (+373 22) 20-14-20    

 

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel: (+373 22) 23-33-40
Fax: (+373 22) 23-47-97
Vizitatori total: 4685405     Soluție
 
Servicii
Close