Prima / Comunicate de presă » Consultări publice privind portalul național al instanțelor de judecată imprimare
Consultări publice privind portalul național al instanțelor de judecată
01.03.2017 Rodion Guștiuc   

1 martie 2017, Chișinău - Ministerul Justiției, în comun cu Agenţia de Administrare a Instanţelor Judecătorești (AAIJ) și Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), vor consulta, în ședință publică, subiectul protecției datelor cu caracter personal prin prisma publicării hotărârilor judecătorești depersonalizate pe portalul național al instanțelor de judecată. 

Reprezentanții societății civile, ai mediul de afaceri, ai autorităților publice din sectorul justiției și alte domenii relevante, specialiști în drept, persoane fizice interesate, sunt invitați pentru discuții la evenimentul ce se va desfășura vineri, 10 martie 2017, cu începere de la ora 10:00, la Ministerul Justiției, în sala de conferințe (etajul al II-lea).

Obiectivul ședinței este stabilirea echilibrului dintre protecția datelor cu caracter personal, accesul la informație, apărarea demnității, intimității şi reputației persoanei, prezumția de nevinovăție.  Vor fi discutate temele: depersonalizarea hotărârilor judecătorești și modul de funcționare a motorului de căutare de pe site-ul instante.gov.md.

La eveniment vor participa: ministrul Justiției, Vladimir Cebotari; președintele Consiliului Superior al Magistraturii, Victor Micu; directorul Centrului Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal, Eduard Răducanu; și membrii Grupului de lucru, instituit prin Hotărârea Plenului CSM nr.115/5 din 7 februarie 2017 cu modifică Regulamentul privind modul de publicare a hotărârilor pe paginile web ale judecătoriilor.

Toate comentariile și opiniile pertinente pentru elaborarea viitoarelor instrumente și mecanisme de publicarea a hotărârilor instanțelor de judecată, inclusiv datele de contact ale persoanelor desemnate să reprezinte instituția/organizația în acest proces, sunt așteptate până pe 10 martie 2017 pe adresa de e-mail: public.consult@justice.gov.md. Contăm foarte mult pe contribuția dvs, una importantă pentru sectorul justiției și societate în general.

Propunerile vor fi analizate în cadrul Grupului de Lucru creat prin Hotărârea CSM menționată și, respectiv, pe parcursul dezbaterilor publice, activități ce vor continua prin modificarea și completarea Regulamentului privind modul de publicare a hotărârilor judecătorești pe portalul unic al instanțelor de judecată, aprobat prin Hotărârea CSM nr. 432/19 din 21 iunie 2016.

Dacă sunteți interesați, vă rugăm să confirmați obligatoriu participarea, până pe 9 martie 2017 pe adresa de e-mail: raisa.morozan@justice.gov.md, pentru a vă asigura accesul la eveniment.

 

Pentru mai multe informații, contactați

Serviciul Protocol, Informare și Comunicare cu Mass-Media al Ministerului Justiției

tel: (+373 22) 20 14 40  /  e-mail: presa@justice.gov.md

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

 Portal Servicii

Linia fierbinte anticorupție: (+373 22) 20-14-20    

 

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel: (+373 22) 23-33-40
Fax: (+373 22) 23-47-97
Vizitatori total: 4685422     Soluție
 
Servicii
Close