Prima / Comunicate de presă » Prima conferință a experților judiciari din Republica Moldova imprimare
Prima conferință a experților judiciari din Republica Moldova
02.03.2017 Rodion Guștiuc   

Reprezentanții mass-media sunt invitați de Ministerul Justiției și Centrul Național de Expertize Judiciare (CNEJ) la prima conferință a experților judiciari din Republica Moldova, consacrată noului statut al acestora.

Evenimentul se va desfășura vineri, 3 martie 2017, cu începere de la ora 08:30 până la 18:00, în incinta Universității de Studii Politice şi Economice Europene „Constantin Stere", (mun. Chişinău, bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt 200).

Vor participa: Anatolie Munteanu,  viceministrul Justiţiei; Olga Cataraga, directoarea Centrului Naţional de Expertize Judiciare; Valeri Savciuc, directorul Centrului de Medicină Legală pe lângă Ministerul Sănătăţii, profesori, conferențiari universitari și experți în domeniu.

Accesul reprezentanților din instituțiile de presă se va face pe toata durata forumului în baza confirmării primite din partea organizatorilor. Jurnaliștii interesați de participare sunt rugați să expedieze un mesaj sau să telefoneze, pentru a primi detaliile logistice.

Lucrările acestui for științific au fost inițiate de CNEJ în scopul consolidării colaborării interinstituționale, cu participarea tuturor reprezentanților instituțiilor de expertiză judiciară.  Discuțiile din cadrul congresului vor contribui la un schimb eficient de informații și vor îmbogăți experiența tuturor participanților la eveniment.

Amintim că, domeniul vizat a cunoscut o evoluție în timp, înregistrând diverse realizări ştiinţifico-practice. Pe 14 aprilie 2016, a fost adoptată noua Lege cu privire la expertiza judiciară și statutul expertului judiciar (în vigoare din 10 decembrie 2016). Conform acesteia, expertiza judiciară şi expertul judiciar obțin un statut impunător în sistemul de justiție.

 

Pentru mai multe informații, contactați

Centrul Național de Expertize Judiciare

tel: (+373 22) 22 95 53 sau 069 101 253 / e-mail: cnej@justice.gov.md

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

 Portal Servicii

Linia fierbinte anticorupție: (+373 22) 20-14-20    

 

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel: (+373 22) 23-33-40
Fax: (+373 22) 23-47-97
Vizitatori total: 4685422     Soluție
 
Servicii
Close