Prima / Comunicate de presă » Ministerul Justiției va găzdui voluntari în cadrul parteneriatului ONU pentru diversitate imprimare
Ministerul Justiției va găzdui voluntari în cadrul parteneriatului ONU pentru diversitate
17.03.2017    

17 martie 2017, Chișinău - Vladimir Cebotari, a semnat astăzi un angajament prin care Ministerul Justiției își asumă obligațiunea de a respecta, promova diversitatea și egalitatea. Astfel, două persoane din grupurile subreprezentate vor efectua stagiul de voluntariat în instituția pe care o conduce.

Ministrul Justiției, Vladimir Cebotari, a amintit despre echiparea ministerului cu un ascensor, ca persoanele cu dizabilități să aibă acces liber, iar programul „este o oportunitate pentru incluziunea socială a tinerilor dornici de acumularea experienței. Avem angajate două persoane cu deficiențe locomotorii: la fel de responsabile și eficiente ca și alți colegi".

Coordonatoarea rezidentă a Organizației Națiunilor Unite (ONU) în Moldova, Dafina Gercheva, a declarat că „țările cu o adevărată democrație încurajează respectarea drepturilor omului și egalității sociale. E necesar să depunem un efort concentrat în acest sens, cu impact pozitiv asupra mai multor vieți. Principiul de bază este de a nu lăsa pe nimeni în umbră".

În prezent, cercetările sociologice din țară arată că populația nu este receptivă față de persoanele cu dizabilități psiho-sociale și minorități. Doar contactul direct permite, ulterior, acceptarea și incluziunea acestora.

Programului de parteneriat pentru diversitate este la cea de-a doua ediție. În acest an, la inițiativă au aderat 12 autorități, instituții de stat și mass-media. Republica Moldova este membră ONU timp de 25 ani. 

 

Pentru mai multe informații, contactați

Serviciul Protocol, Informare și Comunicare cu Mass-Media al Ministerului Justiției

tel: (+373 22) 20 14 40 / e-mail: presa@justice.gov.md

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

 Portal Servicii

Linia fierbinte anticorupție: (+373 22) 20-14-20    

 

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel: (+373 22) 23-33-40
Fax: (+373 22) 23-47-97
Vizitatori total: 4674139     Soluție
 
Servicii
Close