Prima / Noutăţi / Comunicate de presă » Schimb de bune practici și experiență dintre Moldova și Ucraina în sectorul justiției imprimare
Schimb de bune practici și experiență dintre Moldova și Ucraina în sectorul justiției
06.04.2017    

6 aprilie 2017, Chișinău – Oficiali din sistemul judecătoresc ucrainean efectuează curent o vizită de studiu în țara noastră. În contextul reformelor din domeniu, președintele și membrii Consiliului Superior al Justiției din Ucraina, reprezentanți ai proiectului USAID au analizat modul de funcționare a instituțiilor judecătorești de la noi.

Oficialii din Ucraina au relatat despre sistemul judecătoresc, precizând că au instanțe și respectiv, judecători specializați. În Moldova, aceștia au cercetat segmentul de digitalizare a justițieiîn special funcționalitatea Programului Integrat de Gestionare a Dosarelor (PIGD), prin prisma reformelor implementate și au menționat că în Ucraina există sistem descentralizat de repartizare aleatorie a dosarelor, cîte unul pentru fiecare din cele 700 de judecătorii. Ministrul Justiției, Vladimir Cebotari, a menționat că, domeniile în care au progresat Moldova și Ucraina diferă, iar schimbul de experiență este foarte util. Demnitarul a comunicat că implementarea PIGD a fost realizată cu succes pentru etapa actuală și se lucrează la extinderea funcționalității acestuia. Totodată, ministrul a descris reformele ce vor fiaplicate și a oferit sugestii pentru participanții la dialog.

Delegația a vizitat judecătorii din Chișinău, Hâncești, curtea de apel din capitalăConsiliul Superior al Magistraturii, Procuratura Generală, Agenția de Administrare a Instanțelor Judecătorești și Centru de Telecomunicații Speciale. Oficialii din Ucraina au manifestat dorință de cooperare în viitor.

 

Pentru mai multe informații, contactați 

Serviciul Protocol, Informare și Comunicare cu Mass-Media al Ministerului Justiției

tel: (+373 22) 20 14 40 / e-mail: presa@justice.gov.md

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

 Portal Servicii

Linia fierbinte anticorupție: (+373 22) 20-14-20    

 

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel: (+373 22) 23-33-40
Fax: (+373 22) 23-47-97
Vizitatori total: 4577445     Soluție
 
Servicii
Close