Prima / Comunicate de presă » 14 aprilie - sărbătoarea profesională a experților judiciari imprimare
14 aprilie - sărbătoarea profesională a experților judiciari
12.04.2017    

12 aprilie 2017, ChișinăuZiua profesională a expertului judiciar din Moldova va fi consemnată anual pe 14 aprilie. O hotărâre de Guvern a fost aprobată astăzi în acest sens, pentru recunoașterea importanței activității efectuate de experții judiciari la înfăptuirea actului de justiție.

Expertiza judiciară este o activitate ce implică cercetări minuțioase, cunoștințe speciale și procedee științifice. Aceasta se efectuează la solicitarea instanțelor de judecată, organelor de urmărire penală, persoanelor fizice și juridice interesate. Concluziile înscrise în raportul de expertiză servesc drept probe în procesul judiciar. În majoritatea cazurilor, finalitatea actului de justiție și calitatea deciziei judiciare depind de concluziile expertului.

Cercetările se efectuează în diverse domenii: criminalistic, inginero-economic, inginero-tehnic, fizicii și chimiei judiciare, construcției și evaluări imobilului, etc. În cadrul expertizei se studiază fapte, circumstanțe, obiecte materiale, procese, organismul și psihicul uman. Rezultatele au un rol important în aflarea adevărului pentru soluționarea justă a cauzelor judiciare.

În Moldova activează 300 experți judiciari în Centrul Național de Expertize Judiciare, Ministerul Afacerilor Interne, Centrul Național Anticorupție, Departamentul Poliției de Frontieră, Ministerul Sănătății.

 

Pentru mai multe informații, contactați

Serviciul Protocol, Informare și Comunicare cu Mass-Media al Ministerului Justiției

tel: (+373 22) 20 14 40 / e-mail: presa@justice.gov.md

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

 Portal Servicii

Linia fierbinte anticorupție: (+373 22) 20-14-20    

 

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel: (+373 22) 23-33-40
Fax: (+373 22) 23-47-97
Vizitatori total: 4749923     Soluție
 
Servicii
Close