Prima / Comunicate de presă » Prevenirea consumului de droguri injectabile, în vizorul reprezentantului secretarului general ONU imprimare
Prevenirea consumului de droguri injectabile, în vizorul reprezentantului secretarului general ONU
28.04.2017    

28 aprilie 2017, Chișinău – Ministrul Justiției, Vladimir Cebotari, și colegii săi din sector au avut o întrevedere cu reprezentantul secretarului general ONU, Michel Kazatchkine, aflat în vizită la Chișinău. Oficialii au discutat aspecte referitor la consumul de droguri injectabile, promovarea alternativelor detenției, riscurile răspândirii epidemiei HIV/SIDA.

Michel Kazatchkine a conversat despre viabilitatea programelor pentru reducerea riscurilor consumului de droguri injectabile și politicile de prevenire a acestuia, susținerea financiară, umanizarea justiției penale. Demnitarul a relatat despre strategiile și practicile aplicate în țările Europei de vest: Cehia, Elveția, Olanda.

În comparație cu Federația Rusă și Ucraina, Republica Moldova incrimineaza consumul de droguri, de la o scară foarte mică, fapt ce determină consumatorii să apeleze la metode de consum neingienice și facilitează astfel răspîndirea bolilor infecțioase. S-a menționat că, la moment se lucreză asupra metodelor de executare a pedepselor, cu scară progresivă și apelarea la instituția probațiunii în scop de prevenire a recidivei si reducerea consumului de droguri.

Oficialul european a avut întâlniri cu reprezentanții Ministerului Justiției, Ministerului de Interne, Departamentului Instituțiilor Penitenciare, Inspectoratului General de Poliție, organizații non-guvernamentale și  parteneri de dezvoltare. Acestea au fost organizate pentru alinierea statului nostru la practicele internaționale conform Planului de Asociere RM-UE, Strategia Antidrog 2011-2018.

 

Pentru mai multe informații, contactați

Serviciul Protocol, Informare și Comunicare cu Mass-Media al Ministerului Justiției

tel: (+373 22) 20 14 40 / e-mail: presa@justice.gov.md

GALERIE FOTO:

  

 

 

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31; Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77
Fax: (+373 22) 23 47 97
Vizitatori total: 9551772     Soluție
 
Servicii
Close