Prima / Comunicate de presă » Centrul de Armonizare a Legislației promovează valorile UE printre liceeni imprimare
Centrul de Armonizare a Legislației promovează valorile UE printre liceeni
12.05.2017    

12 mai 2017, ChișinăuCu prilejul celebrării Zilei Europei la Chișinău, elevii claselor francofone ale Liceului Teoretic „Gheorghe Asachi” au avut o lecție interactivă în limba franceză, organizată de specialiștii Centrului de Armonizare a Legislației, din subordinea Ministerului Justiției. Evenimentul a fost dedicat promovării valorilor democratice și a standardelor Uniunii Europene (UE) printre liceeni.

În cadrul lecției de drept, elevilor le-au fost relatate informații despre UE: istoricul apariției, principiile funcționării, legile și documentele importante, etapele extinderii și procesul de aderare la comunitatea europeană.

De asemenea, s-a discutat despre oportunitățile de studiere în afara țării, prin programul Erasmus: condițiile de eligibilitate, statele unde elevii pot să meargă la studii, beneficiile schimbului de experiență și privilegiul deținerii unei diplome emise de o instituție universitară europeană.

Liceenii au fost interesați de traseul ce îl parcurge țara noastră pentru a deveni stat membru al UE, drepturile și obligațiile ce decurg din acest statut, relațiile dintre Republica Moldova și țările comunității europene, istoricul acestora, alinierea legislației noastre la normele convențiilor și tratatelor uniunii.


Pentru mai multe informații, contactați

Serviciul Protocol, Informare și Comunicare cu Mass-Media al Ministerului Justiției

tel: (+373 22) 20 14 40 / e-mail: presa@justice.gov.md 

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

 Portal Servicii

Linia fierbinte anticorupție: (+373 22) 20-14-20    

 

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel: (+373 22) 23-33-40
Fax: (+373 22) 23-47-97
Vizitatori total: 4685414     Soluție
 
Servicii
Close