Prima / Comunicate de presă » Concurs pentru selectarea juriștilor secunzi la Grefa CtEDO imprimare
Concurs pentru selectarea juriștilor secunzi la Grefa CtEDO
05.06.2017    

5 iunie 2017, Chișinău Ministerul Justiției organizează concursul de selecție a trei juriști secunzi pentru Grefa Curții Europene a Drepturilor Omului (CtEDO) din Strasbourg (Franța). Ei vor participa la examinarea preliminară a cererilor adresate împotriva Republicii Moldova. Termenul limită este 16 iunie 2017, ora 17:00.

Candidații trebuie să fie licențiați în drept, cu experiență în domeniu de cel puțin trei ani, să vorbească fluent în limba engleză sau franceză, să cunoască la un nivel avansat teoria şi practica aplicării Convenției pentru drepturile omului şi libertăţilor fundamentale precum şi a procedurilor în faţa CtEDO. Totodată, ei trebuie să fie eligibili pentru obținerea unei vize Schengen sau altei autorizaţii de şedere legală pe teritoriul Franţei, pe un termen lung.

Persoanele interesate urmează să depună prin e-mail sau la sediul Ministerului Justiției dosarul de concurs, ce va conține: cererea de participare la concurs, CV-ul (în limba engleză sau franceză), copia buletinului de identitate, a diplomei de licență în drept sau echivalentul acesteia, a carnetului de muncă, cazierul judiciar și acordul cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.

Menționăm că, juriștii delegați nu vor fi angajați ai CtEDO sau ai Consiliului Europei. Ei vor fi implicați în lucrările Grefei și vor acorda asistență în cazul cererilor adresate împotriva țării noastre. Durata inițială a contractului va fi de un an, cu posibilitatea prelungirii pe un nou termen. Condițiile de remunerare, garanțiile sociale și alte plăți compensatorii vor fi stabilite, în exclusivitate, printr-un acord individual al persoanei selectate cu Guvernul Republicii Moldova.

Condițiile detaliate de aplicare pot fi accesate AICI.

 

Pentru mai multe informații, contactați

Serviciul Protocol, Informare și Comunicare cu Mass-Media al Ministerului Justiției

 

tel: (+373 22) 20 14 40 / e-mail: presa@justice.gov.md

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

 Portal Servicii

Linia fierbinte anticorupție: (+373 22) 20-14-20    

 

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel: (+373 22) 23-33-40
Fax: (+373 22) 23-47-97
Vizitatori total: 4685412     Soluție
 
Servicii
Close