Prima / Comunicate de presă » Dialogul Moldovei cu UE privind respectarea drepturilor omului imprimare
Dialogul Moldovei cu UE privind respectarea drepturilor omului
20.06.2017    

20 iunie 2017, ChișinăuMinistrul Justiției, Vladimir Cebotari, a participat la reuniunea Dialogului Republicii Moldova cu Uniunea Europeană, în domeniul drepturilor omului. Subiectele discutate au vizat politicile naționale la acest capitol, modificarea sistemului electoral, libertatea presei, lupta împotriva discriminării și egalitatea de gen.

Urmare a evoluțiilor de la ultimul dialog, discuțiile din prima zi de lucru au fost centrate pe o analiză a realizărilor obținute la moment de țara noastră, dar și despre angajamentul statului de a efectua progrese durabile în acest domeniu. Partea moldovenească a menționat că, în majoritatea domeniilor, legislația noastră este corelată cu mai multe tratate internaționale, inclusiv corespunde Convenției Europeană a Drepturilor Omului. În continuare, Moldova trebuie să se treacă de la etapa reglementărilor la cea de implementare în practică a prevederilor actelor normative.

Au fost comunicate acțiunile întreprinse referitor la cel de-al III-lea document de politici promovate în acest sens – Planul Național privind Drepturile Omului (PNADO) și domeniile de intervenție, cu mențiunea că este un proiect umbrelă pentru asigurarea implementării obiectivelor incluse în strategiile sectoriale. Totodată, a fost subliniat faptul că în 2016 au fost modificate și completate o serie de legi, inclusiv Constituția, pentru a asigura accesul mai ușor la justiție și a proteja drepturile cetățenilor. Delegația europeană a salutat prezența reprezentanților societății civile la eveniment.

Dialogul celor două părți va continua și mâine, fiind o platformă de interacțiune cu reprezentanții UE, CoE, ONU, OSCE în scopul monitorizării evoluțiilor înregistrate de autoritățile naționale, privind angajamentele asumate în domeniul asigurării respectării valorilor majore ale unui stat - drepturile omului. Următoarea reuniune ad hoc a partenerilor de dialog privind drepturile omului este programată pentru noiembrie 2017.

 

Pentru mai multe informații, contactați

Serviciul Protocol, Informare și Comunicare cu Mass-Media al Ministerului Justiției

tel: (+373 22) 20 14 40 / e-mail: presa@justice.gov.md

GALERIE FOTO:

 

 

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

 Portal Servicii

Linia fierbinte anticorupție: (+373 22) 20-14-20    

 

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel: (+373 22) 23-33-40
Fax: (+373 22) 23-47-97
Vizitatori total: 4674492     Soluție
 
Servicii
Close