Prima / Comunicate de presă » Amplificarea relațiilor dintre Moldova și Lituania în domeniul justiției imprimare
Amplificarea relațiilor dintre Moldova și Lituania în domeniul justiției
21.06.2017    

21 iunie 2017, ChișinăuMinistrul Justiției, Vladimir Cebotari, a avut o întrevedere cu omoloaga sa, Milda Vainiutė, din Lituania, aflată în prima vizită oficială la Chișinău. Obiectivul întâlnirii a constat în dezvoltarea relațiilor de cooperare dintre cele două state în domeniul justiției. Oficialii au discutat despre provocările şi prioritățile pe care le au, gestionând acest sector.

Strategia de reformă a justiției, diminuarea birocrației, digitalizarea proceselor în instituțiile de profil, procuraturile specializate, transparența și lupta împotriva corupției, au fost direcțiile abordate în conversațiile participanților la întrevedere.

Vladimir Cebotari a subliniat că încrederea cetățenilor celor două țări în justiție este similară, iar în Moldova indicatorul a crescut de la 8% la 24%, în comparație cu anul trecut, consecință a reformelor implementate. Totodată, a fost reiterată nevoia autorităților de a identifica soluții pentru recredibilizarea justiției din țara noastră.

Oaspeții au fost interesați de specificul procuraturilor specializate de la noi, modificările privind integritatea profesională și asigurarea respectării drepturilor omului. Partea moldovenească a manifestat interes pentru experiența lituaniană în combaterea corupției, dezvoltarea expertizelor judiciare și activității de mediere în litigii.

De asemenea, Milda Vainiutė a vizitat la Chișinău Consiliul Superior al Magistraturii și Curtea Constituțională. În dialogul bilateral a fost menționat că Moldova, în procesul de creație legislativă, s-a inspirat din actele normative ale Lituaniei, stat membru al Uniunii Europene din anul 2004, cu numărul populației similar țării noastre.

 

Pentru mai multe informații, contactați

Serviciul Protocol, Informare și Comunicare cu Mass-Media al Ministerului Justiției

tel: (+373 22) 20 14 40 / e-mail: presa@justice.gov.md

GALERIE FOTO:

 

 

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

 Portal Servicii

Linia fierbinte anticorupție: (+373 22) 20-14-20    

 

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel: (+373 22) 23-33-40
Fax: (+373 22) 23-47-97
Vizitatori total: 4674506     Soluție
 
Servicii
Close