Prima / Comunicate de presă » Mesajul de felicitare al ministrului Justiției, Vladimir Cebotari, cu ocazia Zilei Constituției Republicii Moldova imprimare
Mesajul de felicitare al ministrului Justiției, Vladimir Cebotari, cu ocazia Zilei Constituției Republicii Moldova
29.07.2017    

Dragi cetățeni!

Prin sărbătoarea de astăzi, celebrăm momentul fondator al democrației statului nostru - adoptarea Constituției, ce a pornit de la principiile exprimate în Declarația de Independență a țării. Este Legea Supremă ce exprimă aspirațiile poporului nostru pentru o viață demnă, liberă și liantul ce trebuie să solidarizeze grupuri sociale diferite într-un singur stat.

Astăzi, consemnăm 23 ani de la adoptarea Constituției Republicii Moldova, fără de care nu s-ar fi putut înscrie o nouă pagină a istoriei tinerei țări independente. În această lege sunt consfințite principiile vieții economice, politice, sociale și juridice, în corelație cu valorile pe care statul le promovează și le apără.

Misiunea fundamentală a Constituției este de a asigura armonia socială, fiind baza juridică a întregii legislații. Situată în vârful piramidei tuturor actelor normative, ea servește ca reper decisiv pentru aprecierea validității faptelor juridice. Este cea mai puternică voce din cele ale legilor naționale.

Constituția face parte din viața noastră, guvernând subtil, dar ferm, relațiile sociale pentru cetățeni. Atașamentul față de valorile ei impune autorităților din domeniul legislativ, judecătoresc și executiv să-și utilizeze forțele și energiile în sensul dorit de cetățeni. Una din valori se reflectă în moralitatea justiției și promovarea interesului public.

Societatea modernă are nevoie de o Constituție democratică, iar aceasta trebuie să funcționeze realmente, prin spiritul fiecărei sale litere. Aniversarea Zilei Constituției este un prilej de a medita asupra viitorului democrației și al statului de drept. O constituție, în afară de faptul că este legea fundamentală, este și un proiect de viitor.

Cu o deosebită considerațiune,

Vladimir Cebotari,

ministrul Justiției

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

 Portal Servicii

Linia fierbinte anticorupție: (+373 22) 20-14-20    

 

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel: (+373 22) 23-33-40
Fax: (+373 22) 23-47-97
Vizitatori total: 4902247     Soluție
 
Servicii
Close