Prima / Comunicate de presă » Moldova și Belarus - schimb de experiență privind Legis.md imprimare
Moldova și Belarus - schimb de experiență privind Legis.md
07.09.2017    

septembrie 2017, ChișinăuActele oficiale din Moldova ar putea avea putere juridică odată cu publicarea on-line în Registrul de stat (Legis.md). Aspectele practice ale acestui proces electronic au fost discutate de angajații Centrului de Informații Juridice (CIJ), subordonat Ministerului Justiției, colegii din Belarus, specialiști, oameni de știință din Rusia și Kazahstan, în cadrul unei reuniuni la Minsk.

Belarus are o experiență de 5 ani în implementarea unui astfel de sistem, prezentându-ne funcționalități și oportunități de dezvoltare în acest sens pentru Moldova. Datorită publicării actelor juridice în format electronic, poate fi prelucrat un volum impunător de informații, procesul este mult mai operativ în comparație cu tipăritul pe suport de hârtie, având costuri mai mici și acces ușor pentru utilizatori.
 
În contextul reformelor din sectorul justiției, a progresului tehnic, statul nostru tinde să preia experiența în domeniu și să o aplice eficient. Momentan, actele normative intră în vigoare la data publicării lor în Monitorul Oficial al Republicii Moldova sau la cea indicată în textul acestora. Ele sunt disponibile gratuit pentru toți cetățenii, pe Legis.md, în limbile română și rusă.

În Registrul de stat sunt introduse toate legile, hotărârile Parlamentului, decretele Preşedintelui, hotărârile şi dispoziţiile Guvernului, actele Curţii Constituţionale, ale Curţii de Conturi și cele internaţionale, rapoartele Oficiului Avocatului Poporului, actele normative ale organelor centrale de specialitate ale administraţiei publice şi Băncii Naţionale a Moldovei, etc.

 

Pentru mai multe informații, contactați

Serviciul Protocol, Informare și Comunicare cu Mass-Media al Ministerului Justiției

tel: (+373 22) 20 14 40 / e-mail: presa@justice.gov.md

GALERIE FOTO:

 

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Linia fierbinte anticorupție: (+373 22) 20-14-20

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel: (+373 22) 23-33-40
Fax: (+373 22) 23-47-97
Vizitatori total: 5250750     Soluție
 
Servicii
Close