Prima / Comunicate de presă » Președintele CtEDO, în vizită la Ministerul Justiției imprimare
Președintele CtEDO, în vizită la Ministerul Justiției
10.10.2017    

10 octombrie 2017, Chișinău Ministrul Justiției, Vladimir Cebotari a avut recent o întâlnire oficială cu preşedintele Curţii Europene pentru Drepturile Omului (CtEDO) Guido Raimondi. Vizita oaspetelui de onoare este una istorică, în contextul celebrării a 20 ani de la intrarea în vigoare, pentru Republica Moldova, a Convenției Europene a Drepturilor Omului.  

În cadrul întâlnirii oficialul european a apreciat pozitiv iniţiativa ţării noastre de a marca solemn acest eveniment. De asemenea, Guido Raimondi a mulţumit autorităţilor noastre pentru deschiderea şi cooperarea de pe parcursul timpului. În timpul discuţiilor, preşedintele CtEDO a menţionat că Moldova are un număr mare de cereri adresate curţii. „CtEDO nu trebuie să fie un remediu, o ultimă instanță pentru înfăptuirea justiției. Autoritățile moldovenești trebuie să pună presiune pe instanțele naționale pentru a avea o justiție corectă” a mai spus demnitarul.

Ministrul Justiției a precizat că se depun eforturi considerabile pentru îmbunătățirea sistemului judiciar și a manifestat gratitudine pentru susținerea financiară acordată de Uniunea Europeană. În acest sens, a comunicat că se întreprind măsuri pentru îmbunătățirea condițiilor de detenție, se ameliorează cadrul legislativ în corelare cu normele internaționale și se luptă intens împotriva corupției. Totodată, Vladimir Cebotari a salutat decizia Guvernului de alocare a juriștilor secunzi la Grefa CtEDO, fapt ce ajută substanțial examinarea cererilor depuse împotriva statului nostru.

Convenția europeană a intrat în vigoare pentru Moldova pe 12 septembrie 1997. Până în prezent, 47 state membre ale Consiliului Europei, semnatare ale Convenției, se află sub juridicția CtEDO. Potrivit Constituției, tratatele internaționale la care statul nostru este parte au prioritate față de legile interne în domeniul drepturilor omului.

 

Pentru mai multe informații, contactați

Serviciul Protocol, Informare și Comunicare cu Mass-Media al Ministerului Justiției

tel: (+373 22) 20 14 40 / e-mail: presa@justice.gov.md

GALERIE FOTO:

  


 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Linia fierbinte anticorupție: (+373 22) 20-14-20

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel: (+373 22) 23-33-40
Fax: (+373 22) 23-47-97
Vizitatori total: 5191190     Soluție
 
Servicii
Close