Prima / Comunicate de presă » Azerbaidjan – exemplu de bune practici în sistemul judecătoresc imprimare
Azerbaidjan – exemplu de bune practici în sistemul judecătoresc
16.10.2017    

16 octombrie 2017, ChișinăuStandardele de construcție și de amenajare a instanțelor de judecată au fost discutate la Ministerul Justiției, prin prisma celor implementate în Azerbaidjan. În acest scop, o delegație a Comisiei Europene pentru Eficiența Justiției (CEPEJ) a efectuat o vizită la Chișinău în perioada 11 – 13 octombrie curent.

Ministrul Justiției, Vladimir Cebotari, a participat la întrevederea cu membrii delegației condusă de vicepreședintele CEPEJ, Ramin Gurbanov. În cadrul evenimentului au fost făcute prezentări ale instanțelor din Azerbaidjan și au fost discutate mai multe subiecte privind gestionarea lor.

 „Aduc mulțumiri dlui Ramin Gurbanov, vicepreşedinte CEPEJ, pentru discuțiile foarte utile pe care le-am avut, împreună cu colegii de la CSM și din autoritatea judecătorească. Vom prelua cele mai bune standarde și modele de amenajare a instanțelor. Acestea vor servi interesului cetățeanului și vor ajuta colaboratorii autorității judecătorești să realizeze cu succes această complicată misiune”, a spus Vladimir Cebotari, ministrul Justiției.

La ședință au participat reprezentanți ai Consiliului Superior al Magistraturii, Agenției de Administrare a Instanțelor Judecătorești, președinți ai instanțelor din capitală și regiunile țării. După discuții, delegația a vizitat Curtea de Apel din Chișinău, recent renovată. Menționăm că, vizita delegației a fost organizată de echipa proiectului ATRECO, lansat în noiembrie 2014 pentru acordarea asistenței tehnice la reformarea sistemului justiției din Republica Moldova.

 

Pentru mai multe informații, contactați

Serviciul Protocol, Informare și Comunicare cu Mass-Media al Ministerului Justiției

tel: (+373 22) 20 14 40 / e-mail: presa@justice.gov.md

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Linia fierbinte anticorupție: (+373 22) 20-14-20

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel: (+373 22) 23-33-40
Fax: (+373 22) 23-47-97
Vizitatori total: 5255238     Soluție
 
Servicii
Close