Prima / Comunicate de presă » Modificări privind munca neremunerată în folosul comunității imprimare
Modificări privind munca neremunerată în folosul comunității
09.11.2017    

 

9 noiembrie 2017, ChișinăuGuvernul a aprobat propunerile Ministerului Justiției pentru modificarea Regulamentului cu privire la modul de executare a pedepsei penale sub formă de muncă neremunerată.

Potrivit noilor prevederi, munca neremunerată în folosul comunității se execută de la 2 la 4 ore pe zi, în afara timpului activității de bază sau de studii. În cazul condamnatului care nu este antrenat în activități de bază sau de studii, la solicitarea sau cu acordul acestuia, pedeapsa poate fi executată până la 8 ore pe zi.

Documentul mai prevede că durata timpului de prestare a muncii neremunerate de către minorii de 16 - 18 ani, este de la 2 la 7 ore pe zi, în timpul liber sau după terminarea studiilor sau a serviciului de bază. Munca neremunerată în folosul comunității nu poate fi executată în timpul nopții  sau în condiții vătămătoare, în locuri periculoase ce prezintă risc pentru sănătatea sau integritatea persoanelor.

Condamnatul la munca neremunerată în folosul comunității este obligat să execute pedeapsa, să lucreze conform graficului de lucru întocmit împreună cu consilierul de probațiune, să anunțe imediat despre orice schimbare a domiciliului, reședinței sau a locului de muncă, ce ar putea influența executarea pedepsei.

Modificările au fost introduse pentru consolidarea sistemului de probațiune prin aplicarea alternativelor la detenție. Această  pedeapsă penală se stabilește de instanța de judecată pentru persoana care a săvârșit o infracțiune și constă în implicarea lui individual sau în grup la muncă gratuită social-utilă, fără a-i cauza suferințe fizice sau a-i leza demnitatea.

 

Pentru mai multe informații, contactați

Serviciul Informare și Comunicare cu Mass-Media al Ministerului Justiției

tel: (+373 22) 20 14 40 / e-mail: presa@justice.gov.md

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: (+373 22) 23 33 40
Fax: (+373 22) 23 47 97
Vizitatori total: 7870152     Soluție
 
Servicii
Close