Prima / Comunicate de presă » Schița Strategiei de Dezvoltare a Sectorului Justiției, făcută public imprimare
Schița Strategiei de Dezvoltare a Sectorului Justiției, făcută public
17.11.2017    

17 noiembrie 2017, ChișinăuStrategia de Dezvoltare a Sectorului Justiției (SDSJ) pentru următorii 3 ani a fost prezentată, în formă preliminară, la Ministerul Justiției. Ședința de consultare a întrunit reprezentanți ai instituțiilor statului, ONG-urilor și partenerilor de dezvoltare. Participanții la discuții au făcut un schimb de opinii și au expus viziuni pentru noul document de politici ce va îmbunătăți sistemul justiției.

„Vrem ca următoarea strategie să reprezinte o continuitate a lucrurilor făcute în cadrul SRSJ, ce a fost focusată în mare parte pe aprobarea cadrului legislativ. Propunem ca următoarea să reprezinte preponderent acțiuni de aplicare și implementare a cadrului aprobat”, a comunicat Vladimir Cebotari, ministrul Justiției.

Schița propusă consultărilor este structurată pe 3 direcții strategice, numite piloni. Acestea vizează: accesul la justiție echitabilă, responsabilă; îmbunătățirea calității actului de justiție; consolidarea sistemului de justiția penală și respectarea drepturilor omului. Obiectivele stabilite pot fi vizualizate AICI, în prezentarea generală a documentului.

Costurile pentru implementarea Planului de acțiuni al SDSJ vor fi acoperite din bugetul de stat și din fonduri oferite de donatorii externi. Pentru definitivarea strategiei, vor fi incluse recomandările raportului Consiliului Europei, elaborat în baza strategiei deja implementate și a propunerilor formulate de societatea civilă, autoritățile statului și comunitatea partenerilor de dezvoltare.

Pentru avansarea procesului de definitivare și adoptare a noului document de politici, poate fi contactată Tatiana Moraru - tel: (022) 20 14 39, e-mail: tatiana.moraru@justice.gov.md.

 

Pentru mai multe informații, contactați

Serviciul Informare și Comunicare cu Mass-Media al Ministerului Justiției

tel: (+373 22) 20 14 40 / e-mail: presa@justice.gov.md

GALERIE FOTO:


 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31; Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77
Fax: (+373 22) 23 47 97
Vizitatori total: 9753137     Soluție
 
Servicii
Close