Prima / Comunicate de presă » Valorile europene, promovate de Centrul de Armonizare a Legislației imprimare
Valorile europene, promovate de Centrul de Armonizare a Legislației
20.11.2017    

20 noiembrie 2017, ChișinăuReprezentanții Centrului de Armonizare a Legislației (CAL), subordonat Ministerului Justiției, au organizat o lecție interactivă pentru elevii Liceului Teoretic „Gheorghe Asachi” din Chișinău. Evenimentul a fost dedicat promovării valorilor democratice și a standardelor Uniunii Europene (UE) printre liceeni, cu prilejul celebrării Zilei Internaționale a Drepturilor Copilului.

În cadrul lecției de drept, elevilor le-au fost relatate informații despre conceptul, principiile statului de drept,  oportunitățile dezvoltării după modelul țărilor europene și drepturile copilului.

De asemenea, s-a discutat utilizând exemple practice, despre posibilitățile și beneficiile copiilor atunci când statul garantează respectarea tuturor drepturilor și libertăților.

Liceenii au fost interesați de traseul parcurs de țara noastră pentru a corespunde tuturor cerințelor UE, de oportunitățile, drepturile și libertățile prevăzute atât de legislația națională, cât și de cea europeană.

Evenimentul se înscrie în ciclul de activități organizate de Centrul de Armonizare a Legislației pentru promovarea cadrului juridic european și a valorilor UE în rândul cetățenilor.

  

Pentru mai multe informații, contactați

Serviciul Informare și Comunicare cu Mass-Media al Ministerului Justiției

tel: (+373 22) 20 14 40 / e-mail: presa@justice.gov.md

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31; Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77
Fax: (+373 22) 23 47 97
Vizitatori total: 9804038     Soluție
 
Servicii
Close