Prima / Comunicate de presă » Consiliul Europei a selectat 3 juriști secunzi la Grefa CtEDO imprimare
Consiliul Europei a selectat 3 juriști secunzi la Grefa CtEDO
01.12.2017    

1 decembrie 2017, ChișinăuMinisterul Justiției a recepționat de la Consiliul Europei (CoE) rezultatele finale ale concursului pentru ocuparea funcțiilor de juriști secunzi la Grefa Curții Europene a Drepturilor Omului (CtEDO).

Din cele 8 candidaturi propuse de Ministerul Justiției, Coe a selectat 3 persoane: Dumitrița Bologan, Cornel Sotnic și Ludmila Petroman. Instituția europeană i-a calificat pe toți ca profesioniști excelenți, însă a fost menționat că persoanele desemnate au cel mai potrivit profil pentru îndeplinirea sarcinilor specifice funcției.

Dumitrița Bologan a activat timp de 6 ani în calitate de consilier juridic superior la Misiunea Norvegiană de Experţi pentru Promovarea Supremaţiei Legii în Moldova (NORLAM). Anterior, ea a fost lector universitar al Facultății de Drept a Universității de Stat din Moldova.

Cornel Sotnic este consilier juridic al unui grup de companii agricole. El a mai activat în cadrul proiectului Suport pentru Consiliul Concurenței, implementat de o companie italiană cu sucursala în București.

Ludmila Petroman activează de mai mulți ani în Ministerul Justiției. Este șefa Direcției avizare acte normative.

 Concursul s-a desfășurat în 2 runde. Prima rundă a concursului a fost anunțată pe 31 mai, iar a doua pe 18 august curent.

Durata inițială a contractului va fi de un an, cu posibilitatea prelungirii pe un nou termen. Juriștii delegați vor fi implicați în lucrările Grefei și vor acorda asistență în cazul cererilor adresate împotriva țării noastre. Ei nu vor fi angajați ai CtEDO sau ai Consiliului Europei. Condițiile de remunerare, garanțiile sociale și alte plăți compensatorii vor fi stabilite printr-un acord individual al persoanei selectate cu Guvernul Republicii Moldova.

 

Pentru mai multe informații, contactați

Serviciul Informare și Comunicare cu Mass-Media al Ministerului Justiției

tel: (+373 22) 20 14 40 / e-mail: presa@justice.gov.md

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31; Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77
Fax: (+373 22) 23 47 97
Vizitatori total: 9779136     Soluție
 
Servicii
Close