Prima / Comunicate de presă » Subcultura criminală din penitenciare, cercetată de experți europeni imprimare
Subcultura criminală din penitenciare, cercetată de experți europeni
16.01.2018    

16 ianuarie 2018, ChișinăuSecretarul general de stat, Anatolie Munteanu, și angajați ai Departamentului Instituțiilor Penitenciare (DIP) au discutat cu reprezentanții Consiliului Europei despre concluziile studiului privind subcultura criminală din penitenciare. Recomandările experților vor fi luate în considerație la elaborarea documentelor interne de politici ale sistemului.

„Este un document de sinteză, bine punctat, ce reflectă o problemă acută ce o confruntă  sistemul execuțional din țară. Noi am început a face un plan de măsuri din interiorul sistemului, iar recomandările acestui studiu referitor la mecanismul de combatere sper să ne ajute să avem un document eficient pentru a înlătura impactul acestui fenomen”, a comunicat Anatolie Munteanu.

Recomandările elaborate în baza studiului, au fost repartizate pe 4 categorii. Una din ele vizeză arhitectura, sectoarele, deplasările și separările deținuților. O altă categorie reprezintă îmbunătățirile privind personalul angajat, instruirile și practicile securității dinamice. Celelalte recomandări propuse privind procesele interne relevă ajustările ce pot fi făcute la nivel de penitenciar, dar și a sistemului în ansamblu, cu resursele existente.

Menționăm că, subcultura criminală reprezintă totalitatea valorilor morale ce ordonează, neoficial, viaţa și comportamentul antisocial al deţinuților. Dauna socială a subculturii criminale se manifestă prin rezistența față de impactul activităților de resocializare și stimulează comiterea altor infracțiuni.

 

Pentru mai multe informații, contactați

Serviciul Informare și Comunicare cu Mass-Media al Ministerului Justiției

 

tel: (+373 22) 20 14 40, 20 14 86 / e-mail: presa@justice.gov.md

GALERIE FOTO:

 

 


 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Linia fierbinte anticorupție: (+373 22) 20 14 20

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: (+373 22) 23 33 40
Fax: (+373 22) 23 47 97
Vizitatori total: 5529737     Soluție
 
Servicii
Close