Prima / Comunicate de presă » Discuții despre proiectul de lege cu privire la organizațiile necomerciale imprimare
Discuții despre proiectul de lege cu privire la organizațiile necomerciale
20.02.2018    

20 februarie 2018 Ministrul Justiției, Alexandru Tănase, a avut o întrevedere cu reprezentanții Centrului European pentru Drept Necomercial (ECNL). Au fost discutate mai multe propuneri ce vizează proiectul de lege cu privire la organizațiile necomerciale.

Reprezentanții ECNL au spus că „salută decizia Ministerului Justiției de a relansa procesul de adoptare a unei legi moderne și favorabile, ce garantează libertatea de asociere în Republica Moldova”. Totodată, ei au înaintat propuneri generale dar și recomandări specifice în vederea îmbunătățirii și definitivării proiectului. În context, Alexandru Tănase a menționat că „acest proiect de lege este o prioritate pentru Ministerul Justiției, iar în curând acesta urmează a fi prezentat Parlamentului pentru adoptare”.

Scopul proiectului este de îmbunătăți cadrul legal al organizațiilor necomerciale pentru a corespunde standardelor internaționale şi europene privind libertatea de asociere. În  prezent, aceste formele de asociere sunt reglementate prin legi separate. Proiectul urmează să reglementeze în mod unitar și în condiții de egalitate constituirea, înregistrarea, reorganizarea și încetarea activității acestora.

Menționăm că, ECNL este un centru de resurse și cercetare, cu sediul în Ungaria, ce promovează consolidarea unei politici și mediu juridic de sprijin pentru societatea civilă. Centrul conlucrează cu parlamente, guverne, autorități locale și OSC din Europa Centrală și de Est în vederea susținerii adoptării legislației care sprijină libertatea de asociere.

 

Pentru mai multe informații, contactați

Serviciul Informare și Comunicare cu Mass-Media al Ministerului Justiției

tel: (+373 22) 20 14 40, 20 14 86 / e-mail: presa@justice.gov.md

GALERIE FOTO:

 

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: (+373 22) 23 33 40
Fax: (+373 22) 23 47 97
Vizitatori total: 7101126     Soluție
 
Servicii
Close