Prima / Comunicate de presă » Cooperarea cu Lituania, la un nou nivel imprimare
Cooperarea cu Lituania, la un nou nivel
01.03.2018    

1 martie 2018 Ministrul Justiției, Alexandru Tănase, întreprinde o vizită oficială de câteva zile în Lituania. Cu acest prilej, a fost semnat planul de acțiuni comune ale Ministerelor Justiției din Moldova și Lituania, pentru perioada 2018 - 2019.  

Cooperarea cu Lituania se va materializa inclusiv prin implementarea unui plan elaborat pentru susținerea dezvoltării sectorului justiției de la noi. Planul conține o serie de acțiuni exacte ce vizează câteva domenii prioritare: suport metodologic pentru transpunerea actelor Uniunii Europene în sectorul justiției, în conformitate cu Acordul de asociere; schimb de experiență în domeniul de activitate al agentului guvernamental, bune practici pentru administrarea și consolidarea capacităților sistemului penitenciar, de probațiune și al expertizelor judiciare. De asemenea, se intenționează intensificarea cooperării juridice și schimbul de informații privind cetățenii, organizațiile și în cazul extrădărilor.

Menționăm că, Ministerul Justiției are o relație valoroasă și deosebit de importantă cu cel din Lituania, în contextul acelorași provocări în domeniul justiției.

 

Pentru mai multe informații, contactați

Serviciul Informare și Comunicare cu Mass-Media al Ministerului Justiției

tel: (+373 22) 20 14 40, 20 14 86 / e-mail: presa@justice.gov.md

GALERIE FOTO:

 

 

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: (+373 22) 23 33 40
Fax: (+373 22) 23 47 97
Vizitatori total: 7101071     Soluție
 
Servicii
Close