Prima / Comunicate de presă » Comisia de la Veneţia a comunicat Ministerului Justiției opinia aferentă legii de modificare și completare a Constituției privind sistemul judiciar imprimare
Comisia de la Veneţia a comunicat Ministerului Justiției opinia aferentă legii de modificare și completare a Constituției privind sistemul judiciar
21.03.2018    

Comisia de la Veneţia a comunicat Ministerului Justiției opinia sa referitoare la legea de modificare și completare a Constituției în partea ce ține de sistemul judiciar, adoptată în cadrul celei de 114-a sesiuni plenare ce a avut loc în perioada 16-17 martie curent.

Menționăm că opinia a fost solicitată Comisiei de la Veneția de către Ministerul Justiției la data de 27 decembrie 2017. În același timp, precizăm că, Comisia de la Veneția salută inițiativa de modificare și completare a Constituției, care vine să îmbunătățească independența, responsabilizarea și eficiența sistemului judiciar. În special, sunt pozitiv calificate modificările ce țin de eliminarea perioadei de probă a judecătorilor, numirea judecătorilor Curții Supreme de Justiție de către Președinte (cu drept de veto doar o singură dată), reglementarea imunității funcționale a judecătorilor și rolul Consiliului Superior al Magistraturii în elaborarea bugetului sistemului judiciar.

Textul integral al opiniei poate fi accesat AICI.

 

Pentru mai multe informații, contactați

Serviciul Informare și Comunicare cu Mass-Media al Ministerului Justiției

tel: (+373 22) 20 14 86, e-mail: presa@justice.gov.md

 

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Linia fierbinte anticorupție: (+373 22) 20 14 20

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: (+373 22) 23 33 40
Fax: (+373 22) 23 47 97
Vizitatori total: 6024002     Soluție
 
Servicii
Close