Prima / Comunicate de presă » Colegiul disciplinar al judecătorilor are 2 membri noi imprimare
Colegiul disciplinar al judecătorilor are 2 membri noi
23.03.2018    

Ministerul Justiţiei a încheiat concursul de selectare a 2 membri din partea societății civile în Colegiul disciplinar al judecătorilor.

Concursul a avut loc pe 22 martie curent, în incinta Ministerului Justiției. Termenul inițial de depunere a dosarelor a fost extins, astfel, la concurs au participat 5 candidați. Concursul a avut loc în 2 etape: analiza dosarelor și proba interviului. Comisia de selectare, din care fac parte 3 reprezentanți ai Ministerului Justiției și 3 ai Consiliului Superior al Magistraturii, a selectat 2 candidați cu cel mai înalt punctaj. Regulamentul concursului poate fi consultat AICI.

Respectiv, au promovat concursul Angela Otean și Stela Botnaru. Potrivit CV-ului, Angela Otean este Secretar General al Federației Sindicatelor din Moldova „Sindlex” și a activat anterior în cadrul Departamentului Instituțiilor Penitenciare. De asemenea, a devenit membru al Colegiului disciplinar al judecătorilor și Stela Botnaru, conferențiar universitar la Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova, conform informațiilor din CV.

Amintim că, potrivit legii, Colegiul disciplinar examinează cauzele disciplinare în privinţa judecătorilor şi aplică sancţiuni disciplinare. Membrii Colegiului disciplinar au dreptul să recepţioneze în prealabil materialele prezentate colegiului spre examinare şi să le studieze, să voteze pro sau contra în chestiunile incluse pe agenda şedinţei, iar în caz de dezacord cu hotărârea Colegiului, să întocmească o opinie motivată. Mandatul noilor membri va fi de 6 ani.  

 

Pentru mai multe informații, contactați

Serviciul Informare și Comunicare cu Mass-Media al Ministerului Justiției

tel: (+373 22) 20 14 40, 20 14 86/ e-mail: presa@justice.gov.md

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Linia fierbinte anticorupție: (+373 22) 20 14 20

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: (+373 22) 23 33 40
Fax: (+373 22) 23 47 97
Vizitatori total: 6024013     Soluție
 
Servicii
Close