Prima / Comunicate de presă » Ce planificăm pentru a îmbunătăți justiţia din Moldova până în 2030? imprimare
Ce planificăm pentru a îmbunătăți justiţia din Moldova până în 2030?
24.03.2018    

Traiectoria de dezvoltare a țării în perioada de până în anul 2030 se doreşte a fi modelată în baza a 10 priorităţi, ca în consecinţă să se îmbunătăţească viaţa oamenilor. Priorităţile vor fi expuse în Strategia Naţională de Dezvoltare (SND) 2030, puternic centrată pe oameni și pe drepturile lor social-economice fundamentale.  Pentru elaborarea strategiei privind dezvoltarea în domeniul Justiției și Administrației Publice, un grup reprezentativ de  peste 50 de persoane s-a întrunit la Ministerul Justiţiei, în prima şedinţă.

Pentru implicare participativă, grupul de lucru este format din reprezentanți ai organelor de drept, societății civile și profesioniști din domeniul justiției. În scopul menţionat, a fost prezentată viziunea generală a strategiei, conceptele de politici „centrate pe om” și „calitatea vieții” pornind de la scenariile de dezvoltare pe termen lung și luând în considerație factori precum natalitatea, schimbările climaterice, aspecte economice, situația actuală, problemele, cauzele și efectele. 

În domeniul justiției a fost formulată prioritatea - edificarea statului de drept prin instituirea supremației Legii, astfel încât prevederile actelor normative elaborate în ultima perioadă să fie aplicate corect și coerent. Totodată, a fost exprimată opinia de a include în strategie criterii de monitorizare a calității actului de justiție.

Pe segmentul Administrației Publice au fost formulate propuneri ce vizează accesibilitatea serviciilor pentru cetățeni și creșterea calității lor, dovadă a unei guvernări eficiente și responsabile.

Menționăm că, grupuri de lucru similare sunt create pe domeniile de responsabilitate a tuturor Ministerelor, pentru a cumula rezultatele finale într-o strategie unică. Proiectul SND „Moldova 2030” în domeniul Justiției și Administrației Publice urmează a fi elaborat până la finele lunii aprilie, în acest sens grupul de lucru se va întruni în alte câteva ședințe.

Prima ședința poate fi urmărită pe:https://goo.gl/o1vqk5

 

Pentru mai multe informații, contactați

Serviciul Informare și Comunicare cu Mass-Media al Ministerului Justiției

tel: (+373 22) 20 14 86, e-mail: presa@justice.gov.md

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Linia fierbinte anticorupție: (+373 22) 20 14 20

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: (+373 22) 23 33 40
Fax: (+373 22) 23 47 97
Vizitatori total: 6032193     Soluție
 
Servicii
Close