Prima / Comunicate de presă » Miniștrii Justiţiei Republicii Moldova și Georgiei optează pentru o cooperare mai strânsă imprimare
Miniștrii Justiţiei Republicii Moldova și Georgiei optează pentru o cooperare mai strânsă
12.04.2018    

La 12 aprilie curent, la Copenhaga (Danemarca), Ministrul Justiţiei Victoria Iftodi a avut o întrevedere bilaterală cu Ministrul Justiţiei al Georgiei, Thea Tsulukiani. Cei doi miniștri au discutat perspectivele dezvoltării cooperării bilaterale, despre consolidarea schimbului de experiență și de bune practici în avansarea pe calea integrării europene și a valorificării regimului liberalizat de vize cu Uniunea Europeană. 

În cadrul întrevederii, părţile au optat pentru o cooperare instituțională mai strânsă în domeniul justiţiei. În special, au fost discutate aspecte ce țin de situația actuală în justiție, progresele și provocările în reforma sistemului judiciar, inclusiv măsurile de asigurare a integrității și de responsabilizare a judecătorilor, specializarea acestora. Un subiect aparte al discuţiilor l-a constituit fenomenul delincvenței juvenile, în contextul căruia oficialii au avut un schimb de păreri privind posibilele soluții ce ar veni să rezolve problemele minorilor aflați sub vârsta răspunderii penale.

De asemenea, având în vedere contextul istoric comun, provocările similare cu care se confruntă ambele țări, rolul esențial al asigurării unei justiții calitative pentru avansarea economică și pentru integrarea europeană, ofiicialii au convenit să creeze o platformă de cooperare regională care ar permite un schimb de experiență mai intens și un dialog mai eficace între țările Parteneriatului Estic și statele membre ale Uniunii Europene. În cadrul întrevederii, la invitația ministrului Tsulukiani a fost stabilită organizarea unei vizite bilaterale în Georgia. 

 

Pentru mai multe informații, contactați

Serviciul Protocol, Informare și Comunicare cu Mass-Media al Ministerului Justiției

tel: (+373 22) 20 14 86, e-mail: presa@justice.gov.md

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31; Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77
Fax: (+373 22) 23 47 97
Vizitatori total: 9551810     Soluție
 
Servicii
Close