Prima / Comunicate de presă » Expertiza judiciară: prima conferință internaţională organizată la Chișinău imprimare
Expertiza judiciară: prima conferință internaţională organizată la Chișinău
13.04.2018    

Cu prilejul zilei profesionale a expertului judiciar, Centrul Național de Expertiză Judiciară (CNEJ), subordonat Ministerului Justiției, a reunit peste 55 experți judiciari din Moldova, România, Ucraina, și Italia. La eveniment mai mulți autori și-au prezentat cercetările cu tematică variată și au discutat despre argumentarea ştiinţifică a rapoartelor de expertiză judiciară, problematica actuală în domeniu.

În cadrul conferinței, CNEJ și Institutul Național de Expertize Criminalistice (INEC) din România au semnat un acord de colaborare privind implementarea proiectelor comune, organizarea stagierilor reciproce ale experților și dezvoltarea metodelor de efectuare a expertizelor judiciare. În acest context, Anatolie Munteanu, Secretar general de stat al Ministerului Justiției, a încurajat CNEJ „să continue, fără ezitare, eforturile pentru aderarea ca membru deplin al Rețelei Europene a Institutelor de Criminalistică. Prin continuitatea cooperării,  sper să primim asistența INEC și a partenerilor din Ucraina, în această direcție”.

Experții au împărtășit experiența profesională aducând argumente științice metodelor de cercetare utilizate în diversele expertize prezentate precum expertiza psihologică a prejudiciului moral, regimul documentelor prezentate spre examinare în copie, examinarea criminalistică a armelor de foc, urmele principale și secundare ale împușcăturii, expertizele contabile, probe morfologice în medicina legală, metode analitice în toxicologie. Analizele și constatările cercetărilor sunt publicate în ediția specială a revistei Legea și viața, recent publicate.

De asemenea, la conferință s-a discutat despre atribuțiile experților judiciari privați, corelația prevederilor legislației în domeniul expertizei cu criteriile științifice, metodele inovative de cercetare. În semn de recunoștință pentru cooperare și schimbul de experiență, CNEJ a decernat oaspeților diplome pentru eforturile depuse.

 

Pentru mai multe informații, contactați

Serviciul Informare și Comunicare cu Mass-Media al Ministerului Justiției

tel: (+373 22) 20 14 86, e-mail: presa@justice.gov.md

GALERIE FOTO:

 

 

 

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31; Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77
Fax: (+373 22) 23 47 97
Vizitatori total: 9551733     Soluție
 
Servicii
Close