Prima / Comunicate de presă » Ministrul Justiţiei al Republicii Moldova s-a întâlnit cu Ministrul Justiţiei al Ucrainei imprimare
Ministrul Justiţiei al Republicii Moldova s-a întâlnit cu Ministrul Justiţiei al Ucrainei
13.04.2018    

Ministrul Justiţiei, Victoria Iftodi, a avut o întrevedere bilaterală cu ministrul Justiţiei al Ucrainei, Pavlo Petrenko. Oficialii au discutat despre oportunitățile de cooperare bilaterală dar și regională în contextul Parteneriatului Estic și procesului de integrare europeană.

În cadrul întrevederii au fost discutate aspecte ce țin de reforma sistemului judiciar și evoluțiile recente în domeniul justiției din ambele state.  În special, s-a discutat despre situația actuală în justiție, progresele și provocările procesului de reformă a sistemului judiciar, inclusiv aspecte privind integritatea, responsabilizarea și specializarea judecătorilor. De asemenea, un subiect de discuție a vizat sistemul de executare al hotărârilor judecătorești, deficiențe și viziuni de îmbunătățire a acestuia.

Oficialii au convenit în privința unei colaborări regionale mai intense în cadrul Parteneriatului Estic, luând în considerație aspirațiile ambelor state de a deveni membri ai Uniunii Europene. Atât ministrul ucrainean al Justiției cât și Victoria Iftodi au evidențiat importanța depunerii eforturilor continue pentru avansarea implementării agendelor aferente Acordurilor de asociere cu UE. În acest context, pentru a da un impuls cooperării instituționale, miniștrii au convenit asupra unei întrevederi bilaterale la Kiev.

 

Pentru mai multe informații, contactați

Serviciul Informare și Comunicare cu Mass-Media al Ministerului Justiției

tel: (+373 22) 20 14 86, e-mail: presa@justice.gov.md

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31; Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77
Fax: (+373 22) 23 47 97
Vizitatori total: 9551851     Soluție
 
Servicii
Close