Prima / Comunicate de presă » Ministerul Justiției încurajează avocații să presteze servicii pro-bono imprimare
Ministerul Justiției încurajează avocații să presteze servicii pro-bono
25.04.2018    

Secretarul general de stat al Ministerului Justiției, Anatolie Munteanu, a participat la discuțiile publice despre serviciile avocaților prestate gratuit, persoanelor care nu le pot achita, în interesul promovării dreptății.

Reprezenți ai Ministerului Justiției, Uniunii Avocaților, Consiliului Național pentru Asistența Juridică Garantată de Stat și a două case de avocatură au pus în discuție practica acordării gratuite a serviciilor de asistență juridică, dificultățile și recomandările pentru prestații reușite. De asemenea, au fost analizate aspecte din perspectiva fiscalității și a experienței altor state în această activitate.

„De ce pro-bono ? De ce profesioniști cu prestigiu se preocupă de cazurile persoanelor vulnerabile cu mijloace financiare limitate ? Deoarece nu contează profitul, ci implicarea și responsabilitatea socială. Este un indice al nivelului de dezvoltare, al maturității și al culturii unei societăți” a afirmat Anatolie Munteanu.

Asistența juridică garantată de stat și serviciile pro-bono reprezintă un mod de a asigurare a accesului la justiție persoanelor defavorizate. Acestea sunt acordate de parajuriști și avocați publici, avocați specializați sau avocați individuali. Evenimentul a fost organizat pentru promovarea activității pro-bono și identificarea unor soluții pentru evitarea sancționării avocaților, din punct de vedere fiscal, în cazul prestării serviciilor gratuite.

 

Pentru mai multe informații, contactați

Serviciul Informare și Comunicare cu Mass-Media al Ministerului Justiției

tel: (+373 22) 20 14 86, e-mail: presa@justice.gov.md

 

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31; Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77
Fax: (+373 22) 23 47 97
Vizitatori total: 9551730     Soluție
 
Servicii
Close