Prima / Comunicate de presă » Republica Moldova și România vor coopera mai intens în domeniul probațiunii imprimare
Republica Moldova și România vor coopera mai intens în domeniul probațiunii
04.05.2018    

Reprezentanți ai Ministerului Justiției din România efectuează o vizită de lucru în Republica Moldova, în contextul demarării planului de acțiuni comune 2018 – 2020 în domeniul probațiunii. Secretarul general de stat, Anatolie Munteanu, a discutat viitoarele activități comune cu Liviu Toader și Ramona Bălăiță de la Direcția Națională de Probațiune din statul vecin.

Instituțiile Probațiunii din ambele țări vor coopera pentru avansarea bunelor practici și metodelor specifice de lucru aplicabile în acest sector al sistemului execuțional penal. Acțiunile se vor materializa prin schimb de informații privind evidența cetățenilor celeilalte părți sau persoanelor cu dublă cetățenie, instruiri profesionale ale formatorilor și personalului de probațiune, proiecte comune ce au scopul. Toate aceste proiecte comune au ca scop fortificării sistemului de probațiune

De asemenea, instituțiile vor fi antrenate în identificarea modalităților de valorificare a potențialului executării muncii neremunerate de către persoanele supravegheate, cercetarea propunerilor legislative privind consolidarea statutului  și autorității consilierului de probațiune în sistemul justiției penale conforme standardelor europene.

Planul de acțiuni include activități de analiză statistică segmentată pe categorii de infracțiuni, premisele comiterii acestora, tendințele comparative în perioade de timp și amplificarea capacității de prevenire a recidivelor.

 

Pentru mai multe informații, contactați

Serviciul Informare și Comunicare cu Mass-Media al Ministerului Justiției

tel: (+373 22) 20 14 86, e-mail: presa@justice.gov.md

 

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Linia fierbinte anticorupție: (+373 22) 20 14 20

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: (+373 22) 23 33 40
Fax: (+373 22) 23 47 97
Vizitatori total: 6023975     Soluție
 
Servicii
Close