Prima / Comunicate de presă » Departamentul Instituțiilor Penitenciare se reorganizează în Administrația Națională a Penitenciarelor imprimare
Departamentul Instituțiilor Penitenciare se reorganizează în Administrația Națională a Penitenciarelor
16.05.2018    

Legea privind sistemul administrației penitenciare a intrat astăzi în vigoare. Prin urmare, Departamentul Instituțiilor Penitenciare se reorganizează într-o structură nouă, devenind Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP), și rămîne a fi autoritatea publică din subordinea Ministerului Justiției ce exercită competențele exclusive de implementare a politicii statului în domeniul execuțional-penal.

Actuala lege reglementează organizarea, funcționarea, competențele și obligațiile sistemului administrației penitenciare, format din ANP (aparatul central), instituțiile subordonate și instituțiile penitenciare.

De asemenea, este reglementat statutul juridic și cariera personalului din sistem, format din funcționari publici cu statut special și personal contractual, stabilit drept efectiv-limită în număr de 2960 angajați. Odată cu intrarea în vigoare a noii legi, gradele speciale ale persoanelor care deţin funcţii publice cu statut special se echivalează cu altele noi, menţinîndu-se drepturile dobîndite anterior.

Pentru detalii, poate fi consultat textul integral al legii cu privire la sistemul administrației penitenciare.

 

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Linia fierbinte anticorupție: (+373 22) 20 14 20

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: (+373 22) 23 33 40
Fax: (+373 22) 23 47 97
Vizitatori total: 6034089     Soluție
 
Servicii
Close