Prima / Comunicate de presă » Schimb de experiență în domeniul executării pedepselor între Georgia și Moldova imprimare
Schimb de experiență în domeniul executării pedepselor între Georgia și Moldova
18.05.2018    

Ministrul Justiției, Victoria Iftodi, în cadrul vizitei curente la Tbilisi a avut o întîlnire de lucru cu ministrul Executării Pedepselor, Probațiunii și Asistenței Juridice din Georgia, Kakha Kakhishvili. Cei doi oficiali au discutat despre prioritățile de reformare și procesele de modernizare în sectorul penitenciar și cel de probațiune din ambele state.    

„Cooperarea dintre instituțiile noastre este importantă pentru reformarea și perfecționarea penitenciarelor din Moldova. Experiența de succes a Georgiei reprezintă o oportunitate deosebită pentru noi de a prelua cele mai bune practici și modele implementate de georgieni”, a afirmat Victoria Iftodi. Părțile au convenit asupra creării unui grup de lucru comun cu scopul de a eficientiza interacțiunea și schimbul de informații între ministere. 

În anul 2016, Ministerul Justiției Republicii Moldova și Ministerul Executării Pedepselor, Probațiunii și Asistenței Juridice din Georgia au încheiat un memorandum de cooperare în domeniul probațiunii și sistemului penitenciar. În baza memorandumului, ministerele cooperează în domenii cum ar fi: reabilitarea și resocializarea persoanelor aflate în detenție, sistemul progresiv de executare a pedepselor.

Menționăm că, recent în Georgia, s-a reușit efectuarea schimbărilor cardinale și reformarea sistemelor penitenciar și de probațiune, fapt recunoscut de către partenerii externi și donatori, care au nominalizat statul Georgia drept un exemplu de urmat la acest capitol. În acest context, Victoria Iftodi a vizitat penitenciarul Rustavi, ce corespunde tuturor rigorilor tehnice și de infrastructură a unui penitenciar modern.

Reamintim, că ministrul Justiției, Victoria Iftodi se află într-o vizită de lucru în Georgia în perioada 15-18 mai, la invitația Ministerului Justiției, Ministerului Corecțiilor și Curții Constituționale din Georgia.

 

Pentru mai multe informații, contactați

Serviciul Informare și Comunicare cu Mass-Media al Ministerului Justiției

tel: (+373 22) 20 14 86, e-mail: presa@justice.gov.md

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Linia fierbinte anticorupție: (+373 22) 20 14 20

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: (+373 22) 23 33 40
Fax: (+373 22) 23 47 97
Vizitatori total: 6390674     Soluție
 
Servicii
Close