Prima / Comunicate de presă » Peste 200 judecători vor participa la seminare de instruire, organizate de Ministerul Justiției și Fondul pentru Buna Guvernare imprimare
Peste 200 judecători vor participa la seminare de instruire, organizate de Ministerul Justiției și Fondul pentru Buna Guvernare
29.05.2018    

O serie de seminare pentru judecători au loc în perioada 29 mai – 5 iunie, privind recentele modificări ale Codului de procedură civilă (CPC) și a cadrului conex. Acestea sunt organizate de Ministerul Justiției în parteneriat cu PricewaterhouseCoopers Moldova, D&B DAVID şi BAIAS S.C.A. (România).

În mesajul său către judecători, secretarul de stat, Nicolae Eșanu, a afirmat că „societatea așteaptă ca efectele reformei în justiție să fie percepute. Însă toate eforturile noastre vor rămâne inutile în măsura în care legile nu vor fi interpretate și aplicate în spiritul în care acestea au fost elaborate. În cadrul acestor întruniri vom discuta despre modificările CPC, ce au scopul să modernizeze și să simplifice procedura civilă, astfel încât să asigure o examinare corectă a cauzelor”.

Seminarele de instruire sunt moderate de experți din Republica Moldova și România. La fiecare seminar participă circa 40 judecători de la instanțele de fond și de la curțile de apel. Sunt discutate diverse aspecte ale ultimelor modificări în CPC. Printre acestea: examinarea cauzelor civile cu valoare redus​ă, rolul judecătorului la faza pregătirii pricinii pentru dezbateri judiciare, noile prevederi legale incluse î​n vederea excluderii posibilit​ăților de tergiversare a procesului civil, aplicarea amenzilor judiciare. De asemenea, sunt elucidate aspecte privind redresarea procedurii în ordonan​ță, redresarea c​ăilor de atac, simplificarea procesului-verbal al ședinței de judecată, modalitatea de implicare a instanței în procedura de executare silită.

Menționăm că, PricewaterhouseCoopers Moldova a acordat asistență în procesul de elaborare a modificărilor CPC. Prin urmare, seria de seminare are loc cu suportul Fondului pentru Bună Guvernare, inițiat de Guvernul Marii Britanii pentru a acorda asistență în domeniul reformelor în justiție, în colaborare cu PricewaterhouseCoopers Moldova și D&B DAVID şi BAIAS S.C.A. (România).

 

Pentru mai multe informații, contactați

Serviciul Informare și Comunicare cu Mass-Media al Ministerului Justiției

tel: (+373 22) 20 14 86, e-mail: presa@justice.gov.md

 

 


 

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Linia fierbinte anticorupție: (+373 22) 20 14 20

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: (+373 22) 23 33 40
Fax: (+373 22) 23 47 97
Vizitatori total: 6034218     Soluție
 
Servicii
Close