Prima / Comunicate de presă » Discuții de specialitate între notari din România și Republica Moldova imprimare
Discuții de specialitate între notari din România și Republica Moldova
15.06.2018    

Peste 150 notari s-au întrunit la un forum organizat la Chișinău de Camera Notarilor Publici din Galați. Eduard Serbenco, secretarul de stat al Ministerului Justiției a participat la eveniment, intitulat „Colocviul profesional notarial”.

În discursul său, Eduard Serbenco a menționat că „Uniunea Națională a Notarilor Publici din România are o existență de peste 20 ani de activitate. În această perioadă, domeniul notariatului în România a avansat mult și s-a dezvoltat, experiența fiind preluată de state din Europa. De asemenea, și Republica Moldova continuă să preia din această experiență, transpusă inclusiv în legea cu privire la organizarea activităţii notarilor. În lege este stabilit că organul de autoadministrare și reprezentare a profesiei este Camera Notarială. Ne dorim ca ea să devină, cât mai curînd, pe deplin funcțională”, a afirmat secretarul de stat.

Pe parcursul întrunirii, notarii au discutat aspecte legislative ce reglementează activitatea lor, spețe din practica notarială, menționând aspectul dublei cetățenii, circulația datelor cu caracter personal, încheierea actelor juridice ale societăților comerciale sub spectrul conflictului de interese.

În acest context menționăm că, Ministerul Justiției a prezentat Guvernului un proiect de lege prin care se propun modificări în cadrul normativ privind organizarea activității notarilor. Acestea vizează modul de constituire și funcționare a Camerei Notariale, Comisiei de licențiere, Colegiului disciplinar, instituirea competenței subsidiare a Ministerului Justiției de a interveni în unele situații cu potențial risc de blocare instituțională, aspectele de organizare și predare a arhivei activității notariale, precum și excluderea unor carențe existente în cadrul normativ în scopul perfecționării acestuia.

 

Pentru mai multe informații, contactați

Serviciul Informare și Comunicare cu Mass-Media al Ministerului Justiției

tel: (+373 22) 20 14 86, e-mail: presa@justice.gov.md

  

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Linia fierbinte anticorupție: (+373 22) 20 14 20

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: (+373 22) 23 33 40
Fax: (+373 22) 23 47 97
Vizitatori total: 5912084     Soluție
 
Servicii
Close