Prima / Comunicate de presă » O nouă rundă a dialogului Republica Moldova - UE privind respectarea drepturilor omului imprimare
O nouă rundă a dialogului Republica Moldova - UE privind respectarea drepturilor omului
19.06.2018    

Reuniunea Dialogului Republicii Moldova cu Uniunea Europeană are loc astăzi la Bruxelles. Evenimentul constituie un exercițiu de raportare și evaluare a evoluțiilor înregistrate de autoritățile statului, conform angajamentelor de a efectua progrese durabile în acest domeniu. Nicolae Eșanu, secretarul de stat al Ministerului Justiției participă la reuniune, prezidând delegația din partea statului nostru.

Urmare a evoluțiilor recente, în cadrul reuniunii, sunt discutate subiecte de interes sporit privind respectarea drepturilor omului prin prisma unor aspecte, cum ar fi: libertatea de asociere, drepturile copilului, combaterea impunității și a relelor tratamente în sistemul justiției penale, lupta împotriva discriminării, libertatea și pluralismul în mass-media.

Ca urmare a raportării delegației Republicii Moldova, oficialii europeni vor analiza și formula concluzii și recomandări. Acestea vor servi drept reper în procesul de elaborare a politicilor, definitivare a documentelor relevante și implementare a acțiunilor stipulate de acestea.

Aminitm că, Dialogul RM-UE este o platformă de interacțiune dintre oficialii Uniunii Europene, Consiliului Europei, Organizației Națiunilor Unite și OSCE cu reprezentanții instituțiilor  naționale. Reuniunea are loc de 2 ori pe an, fiind desfășurată succesiv la Bruxellles și la Chișinău.


Pentru mai multe informații, contactați

Serviciul Informare și Comunicare cu Mass-Media al Ministerului Justiției

tel: (+373 22) 20 14 86, e-mail: presa@justice.gov.md

 

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Linia fierbinte anticorupție: (+373 22) 20 14 20

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: (+373 22) 23 33 40
Fax: (+373 22) 23 47 97
Vizitatori total: 6198605     Soluție
 
Servicii
Close