Prima / Comunicate de presă » Centrul de Informații Juridice se reorganizează în Agenția Resurse Informaționale Juridice imprimare
Centrul de Informații Juridice se reorganizează în Agenția Resurse Informaționale Juridice
05.07.2018    

Centrul de Informații Juridice se reorganizează în Agenția Resurse Informaționale Juridice (ARIJ), care va gestiona și Serviciul de aplicare a apostilei și legalizare a actelor. Aceste prevederi precum și Regulamentul privind organizarea și funcționarea ARIJ au fost aprobate de Guvern. 

Crearea ARIJ este generată de reforma administrației publice centrale în scopul optimizării structurii și funcțiilor Ministerului Justiției. ARIJ va avea în gestiune serviciul de aplicare a apostilei, ținerea registrului de stat al actelor juridice, registrului gajului bunurilor mobile, registrul dosarelor succesorale și a testamentelor.

Adițional registrelor ținute și administrate de Centrul de Informații Juridice, Agenția Resurse Informaționale Juridice va fi responsabilă și de o serie de sisteme informaționale, ce vor fi lansate curând: registrul procedurilor de executare, registrul procurilor, sistemul informațional automatizat e-legislație și sistemul informatic integrat e-rețineri.

Pentru detalii, puteți consulta hotarîrea aprobată și nota informativă. 

Pentru mai multe informații, contactați

Serviciul Informare și Comunicare cu Mass-Media al Ministerului Justiției

tel: (+373 22) 20 14 86, e-mail: presa@justice.gov.md

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Linia fierbinte anticorupție: (+373 22) 20 14 20

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: (+373 22) 23 33 40
Fax: (+373 22) 23 47 97
Vizitatori total: 6217826     Soluție
 
Servicii
Close