Prima / Comunicate de presă » Guvernul a aprobat noi reglementări în domeniul monitorizării electronice imprimare
Guvernul a aprobat noi reglementări în domeniul monitorizării electronice
05.07.2018    

Guvernul a aprobat o serie de modificări și completări la Regulamentul privind monitorizarea electronică a persoanelor, care au ca scop asigurarea concordanței reglementărilor în domeniu și eficientizarea procesului de monitorizare electronică.

Astfel, va fi posibil de monitorizat electronic mai eficient persoanele cărora le este aplicată o măsură preventivă sub formă de arest la domiciliu sau obligarea de a nu părăsi localitatea sau ţara, prin intermediul unui dispozitiv special, care constă din brăţară specială sau dispozitiv mobil. În acelaşi timp, în proiect se includ consecinţele deteriorării utilajului electronic de către persoanele cărora le-a fost aplicată o măsură preventivă.

De asemenea, modificările au drept scop consolidarea subdiviziunii specializate din cadrul Inspectoratului Național de Probațiune, care va activa 24/24 ore, serviciul fiind executat în 2 ture a câte 8 ore.

Menționăm că aplicarea și dezvoltarea sistemului de monitorizare electronică în Republica Moldova oferă avantaje de ordin social, economic și juridic, cum ar fi: depopularea penitenciarelor și diminuarea excluderii sociale, reducerea influențelor negative ale închisorii, precum și a cheltuielilor de întreținere a condamnaților în penitenciare. Eficiența aplicării monitorizării electronice este argumentată de faptul că aceasta se aplică și ca alternativă la detenție, fiind o formă de supraveghere a condițiilor probațiunii care asigură menținerea persoanei în comunitate (în familie, la studii, la locul de muncă, lîngă rudele apropiate).

În prezent Inspectoratul Naţional de Probaţiune are 34 de subiecţi supuşi monitorizării electronice.

Pentru detalii, poate fi consultat integral proiectul de lege și nota informativă. 

Pentru mai multe informații, contactați

Serviciul Informare și Comunicare cu Mass-Media al Ministerului Justiției

tel: (+373 22) 20 14 86, e-mail: presa@justice.gov.md

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Linia fierbinte anticorupție: (+373 22) 20 14 20

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: (+373 22) 23 33 40
Fax: (+373 22) 23 47 97
Vizitatori total: 6217722     Soluție
 
Servicii
Close