Prima / Comunicate de presă » Schimb de experiență în procesul de coordonare a afacerilor europene: exemplul francez imprimare
Schimb de experiență în procesul de coordonare a afacerilor europene: exemplul francez
13.07.2018    

La inițiativa Ambasadei Franței în Republica Moldova, la data de 12 iulie, la Chișinău a fost organizat seminarul dedicat schimbului de experiență în procesul de coordonare instituțională a dosarelor europene.

Invitatul special al Ambasadei Franței, Patrick Faucheur, expert al Secretariatului General pentru Afacri Europene, pe lîngă Prim-ministrul Republicii Franceze, a prezentat modelul francez de gestionare a afacerilor europene și a oferit recomandări, care vor contribui la consolidarea mecanismului național existent de coordonare instituțională pentru implementarea cu succes a Acordului de Asociere.

În cea de-a doua parte a seminarului, a fost împărtășită experiența Republicii Moldova în procesul de coordonare a implementării Acordului de Asociere precum și prioritățile reformei administrației publice pînă în anul 2020.

În cadrul evenimentului, dna Natalia Suceveanu, director al Centrulul de armonizare a legislației din cadrul Ministerului Justiției a prezentat experiența Republicii Moldova, în ceea ce privește coordonarea procesului de armonizare legislativă, precum și asigurarea compatibilității legislației naționale cu legislația UE, în vederea respectării obligației de armonizare legislativă, care rezultă din prevederile Acordul de Asociere RM-UE, precum și din alte acorduri sectoriale încheiate cu UE.

Cu acest prilej, dna director a mulțumit excelenței sale, dlui Pascal le Deunff, Ambasador al Republicii Franceze în Republica Moldova pentru continuitatea activităților organizate la Chișinău pe tematici europene și și-a exprimat interesul pentru fortificarea într-o mai mare măsură a posibilităților multiple de cooperare pe dimensiunea armonizării legislative între instituțiile din Republica Moldova și Franța.

Menționăm că, acest eveniment are menirea de a susține autoritățile publice din Republica Moldova în promovarea reformelor necesare pentru apropierea de standardele Uniunii Europene.

Pentru mai multe informații, contactați

Serviciul Informare și Comunicare cu Mass-Media al Ministerului Justiției

tel: (+373 22) 20 14 86, e-mail: presa@justice.gov.md

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: (+373 22) 23 33 40
Fax: (+373 22) 23 47 97
Vizitatori total: 7116005     Soluție
 
Servicii
Close