Prima / Comunicate de presă » Modificări ce vizează termenii de apostilare a actelor imprimare
Modificări ce vizează termenii de apostilare a actelor
18.07.2018    

Guvernul a aprobat modificări ce vizează termenii de apostilare a actelor. Prin urmare, serviciile de aplicare a apostilei preluate de Agenţia Resurse Informaţionale Juridice, subordonată Ministerului Justiţiei, vor fi prestate în termen de urgenţă extins. 

În vederea sporirii credibilității față de actele oficiale ale Republicii Moldova, precum și pentru a stabili un just echilibru între drepturile cetățenilor de a beneficia de servicii publice de calitate și siguranța a actelor oficiale  puse în circuitul internațional, Guvernul a aprobat modificări la cadrul legal ce vizează termenii de apostilare a actelor, care au în vedere complexitatea proceselor și activităților aferente procedurii de examinare a actelor depuse spre apostilare.

Potrivit ajustărilor operate, a fost uniformizat tariful de urgență, a fost extins termenul de examinare a actelor în regim de urgentă, precum și a fost extinsă lista persoanelor care pot beneficia de reducere a tarifului.

 Totodată se mențin aceleași facilități la tarif oferite persoanelor cu dizabilități. Suplimentar, vor fi incluse în lista celor care pot beneficia de 50% reducere la tariful de urgență, persoanele care necesită intervenții medico-chirurgicale urgente, la prezentarea confirmării.

Menționăm că, aplicarea apostilei este formalitatea, prin care se atestă veridicitatea semnăturii, calitatea în care а acționat semnatarul actului, autenticitatea sigiliului și а ștampilei de ре acest act. Această procedură se realizează în temeiul prevederilor Convenției de la Haga cu privire la suprimarea cerinței supralegalizării actelor oficiale străine din 05.10.1961, intrată în vigoare pentru Republica Moldova începând cu data de 16 martie 2007.

      

Pentru mai multe informații, contactați

Serviciul Informare și Comunicare cu Mass-Media al Ministerului Justiției

tel: (+373 22) 20 14 86, e-mail: presa@justice.gov.md

 

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: (+373 22) 23 33 40
Fax: (+373 22) 23 47 97
Vizitatori total: 7078496     Soluție
 
Servicii
Close