Prima / Comunicate de presă » Croația va acorda asistență justiției din Republica Moldova imprimare
Croația va acorda asistență justiției din Republica Moldova
19.07.2018    

Ministrul Justiţiei, Victoria Iftodi, a avut o întrevedere bilaterală cu Ministrul Justiţiei al Croației, Dražen Bošnjaković. Cei doi miniștri au semnat un acord de cooperare în domeniul justiției și au discutat despre armonizarea legislației la acquis-ul comunitar dar și despre reformele în justiție din cele două state.  

„Semnarea unui memorandum de cooperare multidimensională în justiție va permite Republicii Moldova să preia experiența Croației în procesul de integrare europeană, fiind o ocazie unică de a învăța din succesele și obstacolele cu care s-a confruntat statul croat" a declarat Victoria Iftodi. În acest context, ministrul Justiției al Croației a exprimat disponibilitatea autorităţilor croate de a acorda statului nostru asistenţă în eforturile de ameliorare a actului de justiţie.

În baza documentului semnat, se preconizează cooperarea în domeniul reformării și modernizării sistemului judiciar, elaborării actelor normative și preluării experienței în domeniul armonizării legislației naționale la standardele europene. De asemenea, instituțiile vor conlucra activ pe segmente specifice de activitate cum ar fi: îmbunătățirea activităților din domeniul administrației penitenciarelor și organizarea serviciului de probațiune.

Reamintim că, ministrul Justiției, Victoria Iftodi se află într-o vizită de lucru în Croația în perioada 19-20 iulie, la invitația omologului croat. De asemenea, ministrul a vizitat Biroul de Probațiune din Rekija, unde a făcut cunoștință cu multitudinea de măsuri alternative detenției aplicate în sistemul probațional al Croației.


Pentru mai multe informații, contactați

Serviciul Informare și Comunicare cu Mass-Media al Ministerului Justiției

tel: (+373 22) 20 14 08, e-mail: presa@justice.gov.md

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: (+373 22) 23 33 40
Fax: (+373 22) 23 47 97
Vizitatori total: 7078547     Soluție
 
Servicii
Close