Prima / Comunicate de presă » Discuții despre arestul preventiv cu Procurorul General al Croației imprimare
Discuții despre arestul preventiv cu Procurorul General al Croației
20.07.2018    

Ministrul Justiției, Victoria Iftodi s-a întâlnit cu Procurorul General al Republicii Croația, Dražen Jelenić. Cei doi oficiali au discutat despre reformele inițiate în ambele state, aplicarea măsurilor preventive, succesele și provocările în lupta anti-corupție. 

În cadrul întrevederii, Victoria Iftodi a menționat că Ministerul Justiției urmărește modificarea legislației în domeniul măsurilor preventive, ce ar impulsiona reducerea aplicării arestului preventiv și utilizarea mai intensă a altor măsuri preventive, cum ar fi: arestul la domiciliu,  obligarea de a nu părăsi țara, liberarea provizorie sub control judiciar și altele. „Experiența Croației atât în utilizarea redusă a arestului preventiv, cât și în luptă cu corupția este extrem de utilă țării noastre” a mai declarat ministrul Justiției.

Oficialul croat a precizat că problema arestului preventiv a fost soluționată în Croația datorită aplicării jurisprudenței europene în domeniu, și îndeosebi a Curții Europene a Drepturilor Omului, precum și comunicării eficiente cu publicul despre importanța altor măsurile preventive, decât arestul.

Cei doi oficiali au mai discutat despre reformarea Procuraturii Generale a Croației ce urmează să aibă loc în toamna acestui an, despre transparența în procesul de accedere în profesia de procuror și promovarea în funcție, precum și despre importanța implementării cu succes a recomandărilor Grupului Statelor Împotriva Corupției (GRECO).

Reamintim că ministrul Justiției, Victoria Iftodi, se află într-o vizită de lucru în Republica Croația în perioada 19-20 iulie, la invitație omologului croat. 

 

Pentru mai multe informații, contactați 


Serviciul Informare și Comunicare cu Mass-Media al Ministerului Justiției

tel: (+373 22) 20 14 08/ e-mail: presa@justice.gov.md

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: (+373 22) 23 33 40
Fax: (+373 22) 23 47 97
Vizitatori total: 7078480     Soluție
 
Servicii
Close