Prima / Comunicate de presă » Rezultate finale obținute prin proiectul de asistență tehnică al UE în sectorul justiției imprimare
Rezultate finale obținute prin proiectul de asistență tehnică al UE în sectorul justiției
24.07.2018    

Membrii echipei care au derulat un proiect pentru dezvoltarea sistemelor de executare, reabilitare și probațiune din Moldova, au prezentat o evaluare a produselor finale obținute, Ministerul Justiției fiind unul din beneficiarii proiectului.

Scopul general al proiectului a fost de a susține durabilitatea reformei justiției, de a spori eficiența sistemului judiciar, dar și a altor agenți din acest sector, prin îmbunătățirea cadrului normativ și a procedurilor de lucru, precum și profesionalizarea angajaților. Activitățile proiectului au fost orientate către necesitățile de dezvoltare a sistemului penitenciar, sistemului de probațiune și cel de executare a hotărîrilor judecătorești.

Sistemul penitenciar a beneficiat de asistență în 5 sectoare de activitate: dezvoltarea instituțională, managementul resurselor umane, reformarea Centrului de instruire, reintegrarea socială a persoanelor private de libertate. Suportul acordat a fost materializat prin management instituțional, organizațional, instruiri pentru angajați din penitenciare, probațiune și executori judecătorești. De asemenea, au fost elaborate ghiduri de activitate, manuale, expertiză, instrucțiuni metodologice, consiliere scrisă și verbală. Printre activitățile speciale ale experților proiectului a fost inclusiv elaborarea unui nou Cod de etică pentru activitatea executorilor judecătorești, elaborarea recomandărilor în domeniul managementului financiar al sistemelor penitenciar și de probațiune.

Proiectul „Sprijin acordat sistemelor de executare, probațiune şi reabilitare în Moldova” a fost lansat în luna octombrie 2014, pentru o durată de 30 luni (și extins din iulie 2017 pentru încă 12 luni) fiind susținut financiar de Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova.

 

 

Pentru mai multe informații, contactați

Serviciul Informare și Comunicare cu Mass-Media al Ministerului Justiției

tel: (+373 22) 20 14 40, 20 14 86 / e-mail: presa@justice.gov.md

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: (+373 22) 23 33 40
Fax: (+373 22) 23 47 97
Vizitatori total: 7870776     Soluție
 
Servicii
Close