Prima / Comunicate de presă » Cod deontologic pentru experții judiciari imprimare
Cod deontologic pentru experții judiciari
05.09.2018    

Codul deontologic al expertului judiciar, elaborat de Ministerul Justiției, a fost aprobat de Guvern. Acesta conține norme obligatorii de conduită profesională şi disciplină în realizarea activităţii de expert judiciar.

Codul deontologic al expertului judiciar stabileşte principiile fundamentale de activitate, valorile morale și profesionale, ce vor servi drept ghid pentru comportamentul experților judiciari. Acesta prevede asigurarea prestării unor servicii de calitate, bazate pe norme deontologice şi integritate organizaţională, conştientizarea de către expertul judiciar a responsabilităţii în procesul îndeplinirii atribuţiilor şi a necesităţii de a respecta disciplina în activitatea pe care o realizează.

De asemenea, Codul va reprezenta un instrument util pentru ordonatorii expertizelor judiciare, dar şi societate, care vor cunoaşte regulile deontologice sub imperiul cărora trebuie să activeze un expert judiciar, oferind posibilitate acestora de a pretinde un comportament corect din partea expertului judiciar.

Respectarea prevederilor Codului deontologic constituie o obligație profesională pentru fiecare expert judiciar din cadrul instituțiilor publice de expertiză judiciară, precum și din cadrul birourilor individuale și asociate de expertiză judiciară.

Pentru detalii poate fi consultat textul integral al Codului deontologic.

 

Pentru mai multe informații, contactați

Serviciul Informare și Comunicare cu Mass-Media al Ministerului Justiției

tel: (+373 22) 20 14 08, e-mail: presa@justice.gov.md

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Linia fierbinte anticorupție: (+373 22) 20 14 20

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: (+373 22) 23 33 40
Fax: (+373 22) 23 47 97
Vizitatori total: 6205303     Soluție
 
Servicii
Close