Prima / Comunicate de presă » Promovarea medierii, discutată cu partenerii externi imprimare
Promovarea medierii, discutată cu partenerii externi
12.09.2018    

La o nouă întrevedere cu reprezentanții Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare, Centrului pentru Soluționarea Efectivă a Litigiilor (CEDR) și Organizației Internaționale pentru Dreptul la Dezvoltare (IDLO), secretarul de stat Eduard Serbenco a discutat despre următoarea etapă a proiectului în domeniul medierii comerciale și arbitraj. Se preconizează activități pentru popularizarea și fortificarea medierii pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

În timpul discuțiilor premergătoare lansării activităților unei noi faze a proiectului, Eduard Serbenco a subliniat importanța consolidării instituției medierii în sectorul justiției pentru utilizarea avantajelor ei și pentru ca justițiabilii să dispună de alternativă în cazul necesității de soluționare a cauzelor civile sau comerciale.

În viitorul apropiat Ministerul Justiției, reprezentanții CEDR și IDLO vor derula activități ce includ asistență pentru consolidarea capacităților Consiliului de Mediere, Centrului de Mediere al Camerei de Comerț și Industrie, centrelor regionale de mediere, formare în domeniul arbitrajului, prestarea serviciilor de mediere în instanțe, ateliere de lucru privind îmbinarea medierii private și judiciare.

Reamintim că, proiectul în domeniul medierii comerciale și arbitraj a demarat în anul 2013 și are ca scop fortificarea sistemului de soluționare alternativă a litigiilor în Republica Moldova. La etapele precedente ale proiectului au fost efectuate activități de formare a actorilor în domeniu, sensibilizarea publică în privința medierii și arbitrajului, promovarea medierii în mediul de afaceri și altele.

 

Pentru mai multe informații, contactați  

Serviciul Informare și Comunicare cu Mass-Media al Ministerului Justiției

tel: (+373 22) 20 14 08, e-mail: presa@justice.gov.md

 

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Linia fierbinte anticorupție: (+373 22) 20 14 20

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: (+373 22) 23 33 40
Fax: (+373 22) 23 47 97
Vizitatori total: 6205361     Soluție
 
Servicii
Close