Prima / Comunicate de presă » Misiune de evaluare a funcționalității Oficiului Avocatului Poporului imprimare
Misiune de evaluare a funcționalității Oficiului Avocatului Poporului
16.10.2018    

În data de 16 octombrie curent, secretarul de stat, Eduard Serbenco, a avut o întrevedere cu un grup de experți selectați de către Consiliul Europei în vederea realizării unei misiuni de evaluare a funcționalității Oficiului Avocatului Poporului (OAP) din Republica Moldova. Acțiunea se înscrie în lista obiectivelor strategice ale proiectului „Promovarea unui sistem de justiție penală bazat pe respectarea drepturilor omului în Republica Moldova”, lansat  în prima jumătate a anului 2018 și implementat cu susținerea financiară a Guvernului Norvegiei.

Perioada de implementare a proiectului este martie 2018 - februarie 2021. Scopul exercițiului realizat de către experți este evaluarea capacităților operaționale și funcționale ale Ombudsman-ului, provocărilor acestuia în realizarea sarcinilor sale, precum și aprecierea așteptărilor autorităților relevante în realizarea misiunii OAP. Exercițiul se va solda cu elaborarea unui raport de către experți, acesta urmând a fi pus, în primă instanță, la dispoziția Ombudsman-ului, în calitatea sa de insituție națională care asigură respectarea drepturilor şi libertăţilor omului, inclusiv prin prevenirea încălcării acestora, prin monitorizarea şi raportarea modului lor de respectare la nivel naţional.

Respectivul exercițiu se consideră a fi unul util în contextul în care actualmente Ministerul Justiției a demarat procedura de elaborare a amendamentelor la Legea nr. 52 din 03.04.2014 cu privire la Avocatul Poporului (Ombudsmanul), având scopul de a perfecţiona mecanismele la îndemâna acestuia de apărare a drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale. 

 

Pentru mai multe informații, contactați  

Serviciul Informare și Comunicare cu Mass-Media al Ministerului Justiției 

tel: (+373 22) 20 14 86, e-mail: presa@justice.gov.md 

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Linia fierbinte anticorupție: (+373 22) 20 14 20

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: (+373 22) 23 33 40
Fax: (+373 22) 23 47 97
Vizitatori total: 6032180     Soluție
 
Servicii
Close