Prima / Comunicate de presă » Cooperare în domeniul notariatului cu Republica Belarus imprimare
Cooperare în domeniul notariatului cu Republica Belarus
19.10.2018    

Ministrul Justiției, Victoria Iftodi, s-a întâlnit cu delegația notarilor condusă de Președintele Camerei Notariale din Republica Belarus, ce se află în vizită la Chișinău. Au fost discutate subiecte de interes comun, în domeniul notariatului.

Victoria Iftodi a salutat cooperarea dintre Camerele Notariale ale Republicii Moldova și Republicii Belarus, a subliniat rolul esențial pe care îl poartă Ministerul Justiției în reglementarea, organizarea, coordonarea și supravegherea profesiei de notar, precum și necesitatea adaptării la evoluțiile legislative și tehnice în domeniu.

În scopul preluării experienței, reprezentanți ai Ministerului Justiției și ai Camerei Notariale din Republica Moldova au discutat cu membrii delegației aspecte practice privind competențele notarilor, procedurile ce încep a fi implementate în procesul de prevenire și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului, în raport cu practica celor din Republica  Belarus. De asemenea, s-a discutat prin prisma ultimilor modificări ale Codului Civil, despre perfectarea actelor privind moștenirea, donațiile ș.a.


  

 

Pentru mai multe informații, contactați

Serviciul Informare și Comunicare cu Mass-Media al Ministerului Justiției

tel: (+373 22) 20 14 08, e-mail: presa@justice.gov.md

 

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Linia fierbinte anticorupție: (+373 22) 20 14 20

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: (+373 22) 23 33 40
Fax: (+373 22) 23 47 97
Vizitatori total: 6032143     Soluție
 
Servicii
Close