Prima / Comunicate de presă » Lansarea noului PIGD, discutată cu USAID imprimare
Lansarea noului PIGD, discutată cu USAID
19.11.2018    

Ministrul Justiției, Victoria Iftodi s-a întâlnit cu Karen R. Hilliard, Șeful Misiunii Agenției pentru Dezvoltare Internațională a SUA (USAID) din Republica Moldova. Discuțiile s-au axat pe definitivarea noii versiuni a Programului Integrat de Gestionare a Dosarelor (PIGD) și termenii de implementare a acestuia.

 Astfel, testarea funcționalităților noii versiuni va continua până la sfârșitul acestui an și primele luni ale anului 2019. La definitivarea noii versiuni se vor lua în considerare toate recomandările formulate în procesul testării, astfel încât funcționalitățile îmbunătățite ale versiunilor anterioare să se regăsească în ciclul de viață a noului program. Pilotarea versiunii definitivate va avea loc în primul trimestru a anului viitor, și va dura 2-3 luni, în funcție de volumul de ajustări ce urmează a fi efectuate. Lansarea versiunii finale a PIGD se preconizează pentru mijlocul anului 2019.

Menționăm că, PIGD reprezintă un instrument de automatizare implementat cu scopul reducerii corupției și promovării transparenței în sistemul judecătoresc, prin utilizarea datelor și gestionarea electronică a dosarelor, precum și monitorizarea standardelor de performanță. Acesta este dezvoltat cu suportul Programului pentru Justiție Transparentă al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID).

Noua versiune a PIGD-ului va include funcționalități adiționale, precum sub-sistemul informațional E-dosar judiciar, modificarea algoritmului de repartizare a cauzelor, alerte privind încălcări tehnice ce se produc în procesul de utilizare și va permite inclusiv înștiințarea automată a președintelui instanței, Consiliului Superior al Magistraturii și Agenției de Administrare a Instanțelor Judecătorești (AAIJ), autoritate administrativă din subordinea Ministerului Justiției, privind încălcarea termenului de procedură sau calcularea duratei aflării pe rol a cauzei, etc. Noua versiune este dezvoltată pe o platformă diferită de vechea versiune și are o arhitectură nouă ce va permite interoperabilitatea cu alte sisteme informaționale guvernamentale.

 

 

 Pentru mai multe informații, contactați

Serviciul Informare și Comunicare cu Mass-Media al Ministerului Justiției

tel: (+373 22) 20 14 08, e-mail: presa@justice.gov.md

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31; Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77
Fax: (+373 22) 23 47 97
Vizitatori total: 9801836     Soluție
 
Servicii
Close