Prima / Comunicate de presă » Ședința Guvernului, la București imprimare
Ședința Guvernului, la București
22.11.2018    

Ministrul Justiției, Victoria Iftodi participă la ședința comună a Guvernelor Republicii Moldova și României, ce a are loc astăzi, la București. Pe lângă întrevederile de rang înalt, în timpul evenimentului vor fi semnate și o serie de acorduri de cooperare bilaterală sectorială.

Subliniem că, elementul central al actualei cooperări bilaterale în domeniul justiției îl reprezintă Planul de acțiuni între cele două ministere a justiției. Întrucât Planul de acțiuni 2016-2018 a intrat în ultimul an de aplicare, măsurile cuprinse fiind îndeplinite cu succes, s-a convenit asupra identificării propunerilor pentru un nou Plan de acțiuni, pentru perioada 2019 - 2020. Acesta urmează să cuprindă un șir de măsuri care au rolul de a oferi asistență tehnică Republicii Moldova în cadrul procesului de reformă a justiției și a sprijini parcursul european al Guvernului de la Chișinău.

În cadrul actualei ședințe comune a celor două Executive, au fost trecute în revistă proiectele comune și au fost trasate prioritățile pentru parteneriatul bilateral în mai multe domenii, în acest scop fiind semnate acorduri bilaterale. Acestea vizează cooperarea sectorială în domeniul combaterii corupției, afacerilor interne, transportului, energiei, turismului și în domeniul social-cultural.

De asemenea, reuniunea are loc în contextul pregătirilor pentru asumarea, de către România, a Președinției Consiliului Uniunii Europene, în primul semestru al anului 2019, ședința comună fiind un prilej pentru încurajarea eforturilor Republicii Moldova de a avansa în parcursul său european și a implementa reformele asumate în baza Acordului de Asociere cu UE.

Menționăm că, ședința comună a Guvernelor reprezintă unul dintre instrumentele-cheie prin care se materializează în practică obiectivele Parteneriatului strategic dintre Republica Moldova și România pentru integrarea europeană și își desfășoară lucrările alternativ, la Chișinău și București.

   

Pentru mai multe informații, contactați

Serviciul Informare și Comunicare cu Mass-Media al Ministerului Justiției

tel: (+373 22) 20 14 08, e-mail: presa@justice.gov.md

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31; Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77
Fax: (+373 22) 23 47 97
Vizitatori total: 9753184     Soluție
 
Servicii
Close